čtvrtek 18. února 2016

Padlí na okurkách

Já osobně považuji padlí za největší svinstvo na zahradě, ať už na okurkách, révě nebo jiných plodinách. Je zákeřné a těžko se s ním bojuje. V některých případech se na bílém vzdušném povlaku houby objevují i velmi drobné černé plodničky.


Choroba napadá prakticky všechny tykvovité plodiny (okurky, cukrové i vodní melouny, cukety, patisony, velkoplodé tykve apod.), i když mezi jednotlivými druhy a odrůdami jsou značné rozdíly v citlivosti. Na spodní straně jsou zřetelné malé tečky roztočů, většinou svilušky chmelové, která má světlehnědé tělo a na zádech dvě hnědé tečky.

Abyste je viděli, musíte si však vzít lupu. Zato když jejich přítomnost objevíte včas, máte šanci nad škůdcem zvítězit. Odstraňte nejvíce napadené spodní listy, spalte je (nepatří na kompost) a okurky postříkejte přípravkem Omite 30W, Talstar EC nebo Vertiemec EC. Padlí na okurkách Příčiny : Jak již bylo popsáno, v počátcích napadení jsou na listech ojedinělé moučnaté bělavé skvrny, které se rychle slévají a pokrývají celou čepel listu.


Silně napadené listy odumírají. Erysiphe cichoracearum) na listech okurek Autor: Shutterstock. Floki Přípravků proti této chorobě je celá řada, od těch určených pro ekologické zemědělství na bázi síry, přes rostlinné oleje až po klasické postřiky typu Topas 1EC či Ortiva.


Dobrý den, mám na skleníkových okurkách - hadovkách padlí.

Okurky jsou ještě v pěkném stavu, vypadá to, že plíseň memají. Je účinný proti houbovým chorobám, zejména padlí na okurkách , rajčatech, angreštu, rybízu, vinné révě, růžích aj. Chorob a škůdců, které škodí na okurkách je celá řada. Proto se zaměříme na ty, které škodí nejčastěji a jak proti nim efektivně postupovat. Padlí okurky (Sphaerotheca fusca, Erysiphe oronti) V počátcích napadení jsou na listech ojedinělé moučnaté bělavé skvrny , které se rychle slévají a pokrývají celou čepel listu.


Pokud je na okurkách padlí, pak bych ty listy odstranil a rostlinu nechal. Kde není list, okurka neroste. Na okurkách plíseň, na cuketě padlí. Postřik Ortiva, ochranná lhůta tři dny. Vše je nějak předběhlé, padlí se normálně na cuketách ukazuje tak koncem prázdnin.


Působí u širokého spektra rostlin: na plíseň bramborovou na rajčatech i bramborách, plíseň a padlí na okurkách , plísně salátu, zelí, cibule, padlí a hniloby jaho na plíseň růžovou a padlí na růžích, ale také strupovitost jablon. Padlí - houbové onemocnění rostlin padlí,houbové onemocnění,postřik,jak na E-shop - Rostliny - semena. Plíseň na okurkách Prvotní příznaky se objevují na starších listech. Tak asi na tom použití mléka proti padlí něco bude, ale nejspíš to mléko ze sámošky nemá to správné složení.


Ochrana je podobná jako u rajčat, tzn. Já okurky nerada, proto je nepěstuji, takže nevím, jestli to funguje. Pro jistotu jsem postříkala cukety, rajčata a podobně, zatím jsou zdravé, ale to by touto dobou byly stejně.

Pokud jste kazdorocne daval do skleniku hnuj, tak je mozne, ze mate v pude prilis dusiku, jehoz mnozstvi se snizuje jen minimalne a ted je to obtizne resitelne. Hledat v článcích: padlí okurkách. Phytoseiulus persimilis je dravý roztoč proti sviluškám velikosti asi mm a účinný je pouze proti Svilušce Chmelové.


S padlím ( padlí ) se setkáváme při polních okurkách většinou až v maximální rodivosti porostu, nebo až po ní, při fóliovníkových často už při začátku sklizně. Ze začátku se objeví na horní straně listů kulaté, bílé, Pavučinové skvrny. Skvrn někdy rychle přibývá, což vede k brzdění normálního růstu a vývoje listů a často i stonků. Používá se na zeleninu, jahody, ovocné stromy – jádroviny, peckoviny a pokojové rostliny. HOUBOVÉ CHOROBY Každoroční metlou zahrádky jsou houbové choroby.


Na konci – letého vývoje (podle druhu) měří – mm. Více o způsobu jejich života a možnostech likvidace najdete v článku Drátovci škodí nejen bramborám. Tato skutečnost je důležitá především z hlediska výběru přípravků, protože některé z nich jsou účinné pouze proti jednomu z uvedených druhů. Při pravidelném preventivním.


Existuje mnoho specifických druhů padlí , jehož přítomnost je typická bílým povlakem téměř na všech částech rostlin – od stébel travin, přes listy ovocných stromů, plody ovoce a zeleniny, až po poupata růží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky