pátek 26. února 2016

Kuřecí steak na grilu

Kaufe Steak Gasgrill im Preisvergleich bei idealo. Vyšší části kuřecích prsou opatrně rozřízneme, aby jsme měli stejně vysokou placku. Na vrchní straně uděláme slabé zářezy. Osolíme je z obou stran a potřeme je připravenou marinádou, kterou jsme připravili z výše uvedených surovin. Stačí nechat hodinku odležet na chladném místě.


Koření na grilování Středozemní BBQ z naší řady koření Mistr grilu je aromatická bylinná směs s rozmarýnem, mátou a oreganem inspirovaná středozemním grilováním. Následující recept patří k mým majstrštykům, marinádu jsem vycizelovala k dokonalosti. Pokud rádi grilujete, vyzkoušejte můj recept na kuřecí steaky, určitě si ho také oblíbíte.


Marináda je díky kombinaci bylinek a koření krásně voňavá a maso skvěle ochutí. Tak honem rozpalte gril. My nedáme dopustit na klasický gril Weber, který navíc nabízí možnost přiklopení a sledování teploty. To je důležité, pokud připravujete větší kusy masa, ale také kuřecí maso, které nesmí být vysušené. Kuřecí maso je na přípravu poměrně jednouché.


Další den maso opékáme na grilu (chutná i opečené doma na pánvi). Jak připravit ty nejlahodnější steaky na grilu. Při každé tepelné úpravě masa je dobré dodržovat určité zásady, aby maso bylo křehké a lahodné. Teplota ve středu grilu na mřížce by se měla pohybovat mezi 2° a 3°C.


Uhlí v grilu by se mělo rozpalovat zhruba minut, aby na něm vznikla vrstva zbarvená do běla. Problémem je i příliš vysoká teplota, při které se maso negriluje, ale pálí. To je potom na povrchu černé a uvnitř syrové,“ řekl Radek David. Kachna vyuzená na čajových lístcích 17. Medová kuřecí stehýnka 19.


Jamajské kuřecí ražniči 21. Grilované kuřecí maso s bylinkami 14. Recepty na grilované kuřecí maso - všechny potřebné suroviny, postup přípravy, více variant receptů, ze kterých můžete snadno vybrat ten pravý. Marinované kuřecí maso připravujeme na grilu, během grilování jej potíráme marinádou, do které jsme přimíchali trochu piva.


Ke grilovanému masu přikusujeme chléb, dobře chutná s křenovým dipem. Na pánvi s tlustým dnem smíchejte víno a hnědý cukr a na středním ohni vařte – minut, dokud se poleva nezredukuje asi na 1ml. Pak ji nechte vychladnout. V malé misce smíchejte máslo a rozmarýn. Kachní prso na grilu s trhaným salátem.


Stehna máme z kuřete na grilování většinou nejraději, protože jsou šťavnatá. Ale jelikož se díky kostem musejí grilovat déle, aby se dostatečně propekla, je lepší je předem vykostit a tím výrazně zkrátit dobu grilování. Na rozpalování grilu je ideální použít komínové podpalovače. Pokud lidé použijí jakýkoli tekutý podpalovač, je potřeba nechat ho pořádně vyhořet, aby maso při grilování nebylo cítit. V dnešní době se nejčastěji griluje na dřevěném uhlí, briketách z dřevěného uhlí nebo vyrobených lisováním zuhelnatělých slupek kokosových ořechů.


Brikety mají tu výhodu, že po rozpálení vydrží hořet i tři hodiny. Na bylinkové máslo prohněťte uvedené suroviny v misce. Na fólii směs vytvarujte jako váleček, zabalte a uložte do chladničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky