pátek 19. února 2016

Jarní postřik ovocných stromů

Dalšími na řadě jsou angrešty, rybíz, meruňky a mandloně. Jinak by nebyl postřik účinný. Každý stromek ohrožuje něco jiného. Angrešt je potřeba ošetřit proti padlí americkému.


Meruňky proti moniliovému odumírání květů a. My se podíváme na jednotlivé choroby ovocných stromů na postřiky, které by na ně měly dokonale platit.

Pojďme tedy na jednotlivé nejznámější choroby. Aby byl postřik dřevin účinný Ochranné chemické postřiky ovocných dřevin se provádí zásadně za suchého a nevětrného počasí a venkovní teplota je. Jaro láká všechny zahrádkáře a pěstitelé ven. Největším přáním každého je, aby vypěstoval krásné a zdravé rostliny.


Proto do seznamu péči o. Předjarní postřik ovocných stromů a dřevin. Později, v době rašení pupenů ovocných dřevin, bude nutný ještě jarní postřik prováděný ve stadiu myšího ouška, to znamená v době, kdy jsou listové pupeny ještě nerozvité a stříbrně plyšové. Trápí-li vás květopas, stříkejte ve stadiu zelených poupat.

Později citlivě okartáčujeme jejich seschlé zbytky. K jarní ochraně ovocných dřevin můžete použít již zmíněný Agro Přezimující škůdci. Používáme přípravek obsahující insekticidní složku a minerální nebo řepkový olej, například Oleoekol nebo Aliekol (při venkovní teplotě asi ˚C). Pokud se vám tedy ošetření povede opravdu načasovat až do doby, kdy je odpolední teplota nad uvedených °C (kolem °C), má toto ošetření velmi dobrý účinek i na květopase jabloňového. Promiňte, že se zapojuji.


Nejsem velký zahradník, ale jablka mám vždy pěkné. Pokud jste kmeny ovocných stromů neošetřili vápenným mlékem, zkuste to teď. I když podle rostlinolékařů nemá tento zákrok žádný přímý vliv na omezení výskytu škůdců a zárodků chorob, ochrání stromy před abnormálním přehřátím. Také pomáhá ničit mechy a lišejníky.


Kmen bez bílého nátěru se může vlivem slunečního záření silně přehřát a. Ako správne strihať jablone - Strihanie jabloní - Rez jabloní - Ako strihať ovocné stromčeky - Duration: 9:10. Univerzální postřiky stromů jako jistota. Rozšířenou chorobou ovocných stromů , které je dobré předcházet je například strupovitost jabloní a hrušní.


Na začátku jara se probouzejí nejen ovocné stromy, ale i škůdci a choroby, které je napadají. Jarní ochrana ovocných stromů. Aplikovat postřik je možné jen do doby před rozkvetením.


Aby ošetření bylo maximálně efektivní, je třeba postřik použít ve správný čas a ve správně namíchaném poměru, použít adekvátní postřikovač, jenž dokáže přípravek náležitě rozptýlit. Postřik v předjaří coby znamení zahájení sezóny.

Právě jaro, kdy jsou stromky v rozpuku, je obdobím důležitým pro výběr správného postřiku. Těch existuje celá škála, proto je vhodné zmapovat si nabídku takových postřiků, které jsou určeny právě našim stromkům. Jaký zvolit postřik se dozvíte v našem článku. Do roztoku přidávám i trošku kuprikolu, takže je to desinfekční postřik a postřik proti plísním v jednom a navíc ty stromky mají pak bílou barvu a nedochází k praskání kmínků následkem přílišného oslunění z jedné strany.


A současně pod stromky hodím malou hrst granulátu NPK. Takže vlastně vše v jednom. První postřik bychom měli stihnout již v předjarním období.


Příklady z praxe: co dělat s poškozenými kmeny ovocných stromů Objeví-li se na meruňce klejotok, je potřeba napadená místa očistit (nebo odstranit napadené větve v době vegetace) a řez ošetřit nátěrem nebo štěpařským voskem či balzámem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky