pátek 25. března 2016

Pivoňka křovitá

Pivoňka Paeonia japonica Pivoňka Paeonia ludlowii Pivoňka ( Paeonia ) je jediný rod čeledi pivoňkovité ( Paeoniaceae ) z řádu lomikamenotvaré ( Saxifragales ) vyšších dvouděložných rostlin. Pivoňka křovitá - druh původem ze severozápadní Číny a Tibetu. Nízký keř s výraznými, velkými květy. Více o ní v tomto článku.


Křovitá pivoňka Autor: Archiv ireceptar. Dřevité druhy (křovité pivoňky) jsou pevnější, kromě červeně kvetoucích mohou být i žluté, s květy drobnými i velikými.

Polokeře omrzají jen v nejmladších částech, obrážejí ze staršího dřeva a na nových přírůstcích kvetou. Přijde-li opravdu tuhá zima, vymrznou však hlouběji. Už nyní se v zahradnických centrech.


Nejznámějším z těchto druhů je pivoňka křovitá a pivoňka žlutá. V sortimentu dřevitých pivoněk se objevují i ty se zelenými květy. Artikel Photogalerie Pflanzenenzyklopädie Forum Photogalerie DF Garten-Geschäfte. Pivoňka (Paeonia) je jediný rod čeledi pivoňkovité (Paeoniaceae) z řádu lomikamenotvaré (Saxifragales) vyšších dvouděložných rostlin.


Množení dřevitých pivoněk.

Kvete od května do června a květy jsou většinou jednoduché červené. Slohovky, referáty a čtenářský deník pro studenty středních škol. Pivoňky jsou krásným okrasným keřem, který se v zámeckých zahradách objevuje již od středověku. Typické pro tento keř jsou krásné velké květy s. Botanická zahrada Troja Všeobecně jsou pivoňky dlouhověké rostliny, čím déle je budete pěstovat, tím více pokvetou. Nemají rády časté přesazování.


Druh původem ze severozápadní Číny a Tibetu. Bylinné pivoňky patří k. Pivoňka lékařská – známá neznámá Právě v těchto dnech můžeme na mnoha zahradách spatřit úžasné květy pivoněk. V Čechách se pivoňkám říkalo třeba pivoňková, nebo mariánská růže, anebo zkrátka růžák. This Pin was discovered by Marie N. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Tento pin objevil(a) Marie N. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.


Seznam léčivých ingrediencí rostlinného, živočišného a nerostného původu, používaných v tradiční čínské medicíně Seznam ingrediencí dle. Vyšší pivoňka polokeřovitá s drevnatějícími stonky vynikne pěkně vysazená samostatně, ale i ve skupině. Je unikátní svými velkými jednoduchými.

Pivoňka je léčivka, i když se považuje hlavně za okrasnou rostlinu. V minulosti se využívala k léčbě epilepsie a dalších nemocí nervového původu. Její název je pravděpodobně odvozen od jména Paeos (lékař v období trojské války).


V čínské medicíně se používají dvě důležité odrůdy - P. Má nahořklou chuť, je kyselejší a studená. Obsahuje účinné alkaloidy, asparagin, silice a kyselinu benzoovou. Existuje několik odrů které jsou velmi vyhledávané sběrateli, pro jejich snadný růst a velmi vysokou odolnost.


Podrobný popis produktu Paeonia Itoh hybrid Bartzella - pivoňka dřevitá, keřovitá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky