úterý 29. března 2016

Pestovani kvetaku

Důvodem pěstování květáku je především obsah vitaminů B, C, K a pro organismus důležitých prvků, jako jsou draslík, fosfor a vápník. Kdo by nechtěl mít květák ve své vlastní zahrádce. Pojďme se na pěstování květáku podívat blíž a seznámit se s jeho nároky.


Chtěli byste nějak ozvláštnit zahrádku, ale ne na úkor kvality a skvělé chuti zeleniny? Jestliže ho už nechcete kupovat v obchodě či na trhu, přečtěte si tento. Můžeme jej konzumovat zapečený, dušený nebo smažený. Již několik let za sebou se mi pravidelně nedaří úspěšně pěstovat květák nebo brokolici. Pravidelně se stává, že asi z vysazených rostlin vyslepne.


Květák je košťálová zelenina. Dobry den, jsme naprosty zacatecnik v pestovani a obzvlast v pestovani kvetaku. Mam predpestovane sazenice, ktere se mne zdaji docela hezke (samozrejme neumim to dobre posoudit). Mohli by ste mi prosim rict co tohle znamena?


Druh Brassica oleracea zahrnuje mimo hlávkového zelí i květák. Jedná se o jednoletou, velmi starobylou zeleninu původem z malé Asie, pěstovanou pro. Z tohoto důvodu je to zelenina vhodná pro dietní stravu. Růžice je bílá, pevná, odolná fialovění. Vyžaduje pravidelnou zálivku.


Meruňky patří mezi nejlahodnější a přitom velmi zdravé ovoce. Tyto vděčné stromky lze pěstovat i mimo nejteplejší nížiny, pokud jim poskytneme vhodné. Ve třetím roce prosvětlujeme korunu, zakrátíme prodlužující výhony kosterních větví asi o třetinu. Proberou se jednoleté výhony, pokud jsou moc husté. Orechy sú ideálnou potravinou, ktorá obsahuje množstvo vysokohodnotných bielkovín, tých najlepších tukov, ale aj minerálov, stopových prvkov a vitamínov.


Mrkva patrí medzi najobľúbenejšiu zeleninu, ktorú používame takmer denne. Hodí sa do polievok, pod mäso, často len tak, dobre umytá. Podmínky pro pěstování kopru Kopr je velice nenáročná jednoletá bylinka dorůstající do výšky jednoho metru. Kopr vyséváme od května přímo na záhon. Schnell und sicher online buchen.


Ubytovanie V Sukromi Zuberec buchen. Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt! Einfach, schnell und sicher buchen!


Před zasetím do půdy zaryjte trochu trávy. Ta v sobě drží teplo, tudíž kdyby přišly ještě nějaké nečekané mrazy, můžete být v klidu. Druhy dělí se na dvě skupiny, totiž ranné a. Vážený pane, v našich zeměpisných šířkách se v letním období nedá květák ve skleníku nebo folníku pěstovat.


Váš průvodce světem in pěstování. TECHNOLOGIE PĚSTOVÁNÍ A OCHRANY ZELÍ, KVĚTÁKU, CIBULE, SALÁTU A MRKVE F. PŘI EKOLOGICKÉM PĚSTOVÁNÍ ZELENINY Výzkumný ústav rostlinné. Obecně platí, že všechny druhy tabáku vyžadují plně osluněné stanoviště a lehčí záhřevnou půdu. Meruňky - jsou původním druhem oblastí s tuhým, ale krátkým zimním obdobím. Vhodné jsou severozápadní až severní mírné svahy.


Titulní foto: Thinkstockphotos. Ruže patria k najstarším pestovaným rastlinám. V súčasnosti poznáme vyše tisíc rôznych kultivarov.


Niektoré pútajú bohatosťou kvitnutia, iné krásne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky