středa 30. března 2016

Javor dlanitolistý pěstování

Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Schau Dir Angebote von ‪Javor‬ auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu.

Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach.


Javor dlanitolistý – druhy a pěstování Javor je strom s dekorativním listím, které se na podzim nádherně vybarvuje. JAVOR DLANITOLISTÝ Acer palmatum ´Atropurpureum´ opadavý strom s dekorativním olistěním a atraktivním podzimním zbarvením tento druh se většinou. Je přímo stvořený pro pěstování na terase.


Velice dekorativní jemně rostlá dřevina keřovitého nebo stromkovitého tvaru.

Jeho kultivarů známe nepřeberně mnoho, liší se od sebe tvarem listů, jejich barvou i tím, jak se barevně během roku proměňují. Právě to je mýtem o nesnadném pěstování javorů. V nabídce našich zahradnictví naprosto převažuje javor dlanitolistý , který pochází z Japonska , střední Číny a. Mezi stříhanolisté kultivary patří ‘Disectum‘ – zelené zbarvení listů nebo červeně olistěný ‘Disectum Atropurpureum‘. Mnoho odlišných kultivarů tohoto druhu bylo vyšlechtěno a rozšířeno do mnoha zemí na celém světě pro atraktivní barvy a tvary.


Japonský javor je pěstiteli velice oblíbenou okrasnou dřevinou. Tento krásný strom imponuje svým listím měnícím barvy. Pěstování japonského javoru není nikterak složité, vybrat si můžete z několika stovek různých kultivarů.


Sazenice navrhujeme pravidelně zalévat. Fialové květy vám udělají radost od května do června. Listy mají zelenou barvu. Zelené listy na zimu opadávají před zimními měsíci. Rostlina přečká zimní teploty do -°C.


Dorůstá do výšky 3— 4cm. Mladé výhony listů jsou.

Javory jsou známy jako stromy, ale javor japonský a javor dlanitolistý se pěstují jako opadavé keře. Rozšířil se do celého světa, kde se pěstuje jako okrasný keř vyšlechtěný do mnoha kultivarů v různých barvách listů i kůry. Roste jako stromek s nízko zapěstovanou korunkou nebo jako keř.


Aceraceae – javorovité, rod javor. Jarní listy má zářivě oranžové, ale rychle mění barvu na oranžově žlutou, s růžovými okraji. Během pozdního jara a léta listy získávají více zelenou barvu, aby na podzim opět zářily oranžovými tóny. Vhodné jsou humózní, kyselejší, dostatečně vlhké a propustné, nepřemokřené půdy.


Pravidelný řez není potřebný, udržuje se typický tvar. Odstraňujte jen suché nebo poškozené větve. V prvních letech po výsadbě se doporučuje zimní ochrana proti silnému mrazu.


Pětičetné, hluboce dělené listy s jemně pilovitým okrajem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky