pondělí 22. srpna 2016

Levandulový repelent

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Jetzt neu oder gebraucht kaufen. V konvici svaříme litr vody. Rozmarýnovo- levandulový repelent proti klíšťatům.


Poradíme vám proto, jak si doma sami snadno můžete vyrobit jejich.

Vyrobte si vlastní repelent z jednoduchých ingrediencí proti komárům i. Před procházkou rozemněte čerstvé květy levandule a potřete si jimi krk, místa okolo vlasového porostu, za ušima, na zápěstí a na. Klíšťata detekují blížící se zvíře nebo člověka na základě oxidu uhličitého, otřesů a změny teploty. S tím vitamin B nic moc nenadělá. Repelent a očkování to rozhodně nenahradí.


Nechajte odstáť asi týždne, sem-tam premiešajte a odlejte si do fľaštičky so sprejom. Vyhněte se však nosu, ústům a očím. Ošetřit s ním můžete i srst vašich zvířecích mazlíčků.


Zklidňuje, podporuje imunitu a tvorbu bílých krvinek, léčí obtíže dýchacího a trávicího ústrojí, odstraňuje deprese, revmatismus, spáleniny atd.

Při přípravě oleje čerstvé květy napěchujeme do uzavíratelné sklenice a zalijeme je celé olivovým olejem. Karafiátový květ zalít vroucí vodou, nejlépe do termosky, aby teplota vydržela co nejdéle a nechat do druhého dne louhovat. Postup: Do sklenice nalejte horkou vodu (ne vařící), přidejte lecitin a míchejte do té doby, než se granule zcela rozpustí.


Rychle svařte asi minutu, poté ještě vřte asi hodinu. Alternativně s levandulí - repelent a postřik na mšice Přichází léto,slunečné dny a teplé večery,které nás sem tam vyzývají sáhnout po odpuzovačích hmyzu a repelentech. Je vhodné nastříkat si boty a nohavice kalhot, případně rukávy bundy, u dítěte můžete postříkat plenku, kterou přehodíte přes madlo nebo korbičku kočárku. Jen opatrně s dávkováním u malých dětí, doporučuji cca poloviční dávkování. Levandulový olej nejen příjemně voní, ale zároveň přispívá k posílení našeho zdraví.


Je vhodný při bolestech hlavy, migrénách, únavě, ale i svalových a revmatických potížích. Zmírňuje pocity nervozity a stresu, využívá se i při nespavosti. Urychluje hojení pokožky při spáleninách a drobných poraněních.


Působí samozřejmě i jako přírodní repelent. Tento repelent môžete použiť aj na ochranu vašich štvornohých miláčikov. Možno aplikovať aj na odev. Ak sme na dovolenke a nemáme možnosť repelent skladovať v chlade, pomôžu nám éterické oleje.


Výtečný je například levandulový , ale může být i jiný. Protřepejte a použijte stejně, jako v prvním receptu. Aplikujte před pobytem v přírodě.

Pak scedíme a přelijeme do rozprašovače a použijeme jako repelent. Přijďte si namíchat vlastní repelent na nejbližší workshop. Přirozené repelenty rostlinné říše.


Jaké silice tedy nejlépe odradí hmyzí nepřátele? Citronela, levandule, lemongrass (citronová tráva), máta, geránium, te.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky