úterý 23. srpna 2016

Železitá voda v bazénu

Dobrý den, mám velikánskou prosbu o radu. Do bazénu napouštíme vodu ze studny, která má vysoký obsah železa. Po dodání chlóru v jakékoliv podobě.


Noční můrou všech provozovatelů bazénů je zelená voda v bazénu. S tímto problémem se setkává většina majitelů zahradních bazénů.

Zelená voda v bazénu někdy překvapí i zkušenější provozovatele s víceletou bazénovou praxí. Poradíme co dělat když je zelená voda v bazénu. Problém mohou způsobit řasy v bazénu – klasický příznak kromě zabarvení vody jsou kluzké stěny bazénu.


Tvrdá železitá voda je naopak jasná, žluto zelená až hnědá. Jedním z důvodů, proč se voda v bazénu barví do bíla, může být vysoký obsah minerálů, nebo můžete mít také příliš vysoké pH vody v bazénu. Možná jste neodhadli dávkování vločkovače, kterého může být ve vodě příliš mnoho, nebo jste jej naopak aplikovali málo.


Savo Chlor Šok řasy zlikviduje, poté aplikujte Savo Vločkovač či Projasňovač, který pomůže filtračnímu systému odvést z vody všechny zbytky řas. Studniční voda do bazénu - zkušenosti už rozebírají maminky na webu eMimino.

Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Kalná a mléčná voda v bazénu - vločkovač většinou nestačí. Chceme-li se zbavit kalné a mléčné vody v bazénu , musíme znát příčinu.


Cca před dvěma dny jsem napouštěla vodu do očištěného bazénu (bestway, prům. m), po napuštění jsem dala dvě chlorové tablety (dávám vždy po prvním napuštění) a hrst modré skalice (ta se mi osvědčila). Problém je, že voda v bazénu je zažloutlá, což se minikdy nestalo. Voda je napuštěná z kouhoutku, nová hadice. Pokud je voda v bazénu příliš železitá, je třeba častěji kontrolovat její pH, aby se nekalila a nebyla tak neesteticky tmavá. Odborníci doporučují použít přípravek, který má Ph vyšší , aby se vyrovnala kyselost vody.


Ideální rozmezí Ph se nachází mezi a 4. Zkontrolujte pH, v případě odchylky od optimální hodnoty 0-pH upravte. Aplikujte Chlor šok pro šokovou dezinfekci vody, která zahubí přítomné řasy a bakterie. Zakalená voda v bazénu ? V horkých dnech se voda zkazí lehce.


Stačí odjet na dovolenou nebo nechat přes týden bazén u chalupy a po návratu může. Jakmile objevíte jen malý náznak řasy ve vodě, nečekejte a zahajte boj s řasou. V těchto případech se ve vodě začnou tvořit řasy, které pokryjí stěny a dno bazénu a při delším výskytu se pak řasy vznášejí ve vodě.

Ta je důsledkem toho, že je voda zelená, kalná, neprůzračná. Co dělat, když je voda v bazénu neustále zakalená? Teplé počasí snad už konečně vydrží dlouhodobě, což je pro majitele rodinných domů se zahradou ideální zpráva. A pro majitele zahra na kterých je bazén, je tato zpráva ideální dvojnásobně. Ale včera jsem dal do čerstvě napuštěného bazénu savo a hrůza.


Dnes jsem tam tedy ještě přidal modrou skalici (3mg na kubík vody) a čekám co se stane. Zatím se neděje nic, voda je stále žlutohnědá a filtrace (kartušová) zapnuta. Je to asi hodiny co jsem dával skalici. V případě, že napouštěná voda z vaší studny, vrtu nebo vodovodního řadu je příliš tvrdá nebo železitá, aplikujte přípravekSTABILIZÁTOR TVRDOSTI.


Přípravek působí preventivně proti usazování vodního kamene, minerálnímu zákalu vody a nežádoucímu zbarvení vody v bazénu ( železitá voda - hnědé zbarvení, voda s obsahem manganu - černé zbarvení ). Rozborem to potvrzené nemám, ale rikalai to bývalá majitelka domu, že oni rozbor dělali. A taky voda jde dost cítit po rzi. Mezi hlavní příčiny patří zkažená voda v bazénu, nedostatečná filtrace a dezinfekce. Druhou variantou mohou být problémy s tvrdostí vody a vysrážení minerálních látek. Kalná voda v bazénu , anebo nějak jinak znečištěné prostředí jsou totiž velkou hrozbou, kterou je neradno nějakým způsobem podceňovat.


Stačí si pouze zjistit ty správné informace, které vám rádi a zdarma poskytneme přehledně v následujících řádcích. Stačí, když počkáte, než se bude mít flokulant opět na co navázat a voda v bazénu se postupně zprůhlední. Pokud jste netrpěliví a nemůžete se dočkat koupání, můžete část mléčné vody odpustit a nahradit ji vodou čerstvou.


Sice spotřebujete více vody, ale toužebný výsledek se dostaví okamžitě. Též Máme v bazénu zelenou vodu dali jsme chloršok, savo i vločkovač samozřejmě po stupně a nic. Máme pískovou filtraci a dokonce zapnutou a voda pořád stejná už nevím co tam dát.


Azuro Ca nás velmi příjemně překvapil,s vodou v bazénu už jsme si nevěděli rady,zjistili jsme že voda má větší vodivost - Azuro Ca vše velmi rychle srovnalo, voda byla okamžitě čistá a hned ke koupání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky