pátek 19. srpna 2016

Plamének clematis

Sicher durch den Winter. Testsieger und erzielte den Bestwert. Der Klassiker unter den Kletterern. Jetzt bei Gärtner Pötschke kaufen.


Plamének velkokvětý je dřevnatý plamnének, dorůstající až metrové výšky.

Velmi dobře porůstí nízské zídky ,je možné ho použít i jako půdopokryvnou rostlinu. Kvete od května do června modrými květy, velmi opojně vonícími. Doporučujeme výsadbu na slunné nebo polostinné místo, při použití u pergoly je nutné vyvazování, vhodný je i lehký řez pro zvýšení šance na dosažení většího množství květů. Sie sind nicht angemeldet.


Clematis ( Plamének ): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Klematis vysazujeme na sluné nebo polo-sluné stanoviště na východní, jižní nebo západní stranu chráněnou ,alespoň částečně před větrem. NIKDY nevysazujeme na severní stranu.


Nejvhodnější doba pro výsadbu klematisu je jaro (duben,květen) a podzim (srpen-říjen).

Mohou se však sázet celoročně. Klematis určitě neporoste v půdě těžké, jílovité, studené, mokré ani suché. Nákup a výsadba sazenic V prvním roce musíme zvláště v létě plaménky pravidelně a vydatně zalévat.


Tato popínavá dřevina se výborně hodí k pnutí po pergolách, obloucích u vstupů, plotech, brankách nebo jiných oporách. K opěře se přichytávají. Clematis, Plamének, Klematis: Pěstování Napsal jezzina 21.


Snad k nejkrásnějším a nejobdivovanějším popínavým dřevinám patří kromě růží velkokvěté plaménky. Kultivar dorůstá do výšky m. Květy rostlinu zdobí od května do srpna. Anzucht von Sämlingen und Pflanzen. Plaménky jsou na slunci náchylnější k vadnutí.


Kika: Plamének - Clematis S panem Dufkem mam dobré zkušenosti, také jsem od něj brala, přišly pěkné rostliny. Ja jich mam zatim jen nekolik, tak aspon par letnich obrazku. Some flower again in late summer on new growth. These Clematis vines should be pruned in late winter or early spring before new growth starts and after the first flush of flowers in early summer.


Zajímavým druhem je plamének tangutský ( Clematis tangutica).

V době květu keř vypadá, jako by byl obsypán množstvím malých zlatých zvonečků. Plamének ´Piilu´ dobře prospívá ve směsi výživného kompostu a zahradní zeminy. Vršek kořenů by měl být jen lehce pod povrchem země. Zasypejte zeminou a upěchujte. Tuto popínavou rostlinu umístěte na slunné, nebo poloslunné místo.


Také není divu, vždyť květy plaménků, zvláště některých odrů patří k největším květům, které můžeme na zahradě nejen obdivovat, ale dokonce celkem snadno i vlastnit. Moin, grundsätzlich ist zu sagen, dass die Clemis bereits begonnen haben auszutreiben, zumindest hier bei mir. Wichtig für den Wuchs einer Clematis ist deren. Aby clematis zakořenil, potřebuje teplotu kolem dvanácti až patnácti stupňů a vysokou vzdušnou vlhkost. Nutné je pravidelné větrání, obzvlášť právě u mladších a měkčích řízků.


Rostlina vytvoří po několika týdnech kořeny, potom ji přesadíme. Their garden hybrids have been popular among gardeners. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!


Kaufe Clematis Waldrebe im Preisvergleich bei idealo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky