pondělí 29. srpna 2016

Jetel inkarnát

Jedná se zpravidla o jednoletou, občas dvouletou bylinu s přímou lodyhou dosahující délky až centimetrů. Květenství je tvořeno vejcovitým až válcovitou hlávkou s růžovými až červenými květy. Jetel inkarnát je také znám pod jménem jetel nachový.


Není ovšem jen okrasný, ale také velmi užitečný. Na poli je nepřehlédnutelný, vytváří purpurově červenou záplavu.

Ahoj tak dnes tu máme už konečně video z kombajnu jedná se o sklizeň Jetelu inkarnát strojem claas lexion 580. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.


Na jednom místě nevydrží růst více let, protože špatně zvládá podzimní mrazy a suchá období. Má velmi nápadné karmínově zbarvené květy, které upoutají pozornost. STANOVIŠTĚ: Okraje polí, luk, podél cest, na jedné lokalitě vydrží jen zřídka růst více let, neb špatně snáší podzimní mrazy a dlouhé sucho.


Pro časnou pastvu, i směsi s jílkem mnohokvětým.

Snáší i lehké půdy i výsušná stanoviště. Chci zprávu jen na e-mail. Aplikace SELGEN RÁDCE Stáhněte si aplikaci pro počítání výsevku a. Některé pěstované druhy zplaňují, zejména jetel zvrhlý (Trifolium hybridum), řidčeji i jetel inkarnát (Trifolium incarnatum). Jetel nachový je vynikající medonosnou plodinou, která mimo jiné odpuzuje běláska zelného.


Složení: vičenec ligrus, jetel inkarnát , jetel plazivý, jetel červený, úročník bolhoj, svazenka vratičolistá, hořčice bílá, kostřava červená. Další druhy jsou do ČR zřídka zavlékány, jako např. Netuším proč inkarnát a ne jiný jetel či jinou rostlinu s hlízkatými bakteriemi na kořenech. Zpočátku jsem mu docela záviděl, že má v doletu svých včel osvíceného pokrokového jezedáka. Význam slova inkarnát ve slovníku cizích slov.


Trifolium subterraneum), jiné jsou vedeny jako nezvěstné nebo vyhynulé: jetel hnědý (Trifolium badium), jetel hranatý (Trifolium angulatum) a jetel rozložený (Trifolium diffusum). V rámci celé Evropy roste asi 1druhů jetelů, převážná většina z nich ve Středomoří. Je mezi nimi množství endemitů. Váš partner pro osivo a sadbu.


Nabídka osiv, kukuřice, travních směsí, obilovin, a další sadby. Kvete od-do : Květen - Srpen: Barva květu : červená: Popis : Popis.

Jednoletá občas i dvouletá nebo ozimá bylina. Lodyha přímá nebo krátce vystoupavá, 20. V přírodních vědách, konkrétně v geologii je i. Jetel nachový, inkarnát (Trifolium incarnatum) Inkarnatklee se využívá i na zelené hnojení. Na zahrádce slouží i jako výborná medonosná květina.


Protáhlý, podlouhle vejcovitý. Fotogalerie Encyklopedie rostlin Fórum Fotogalerie DF Zahradní obchody. Zdál se mi takový, zkrátka nějaký divný, tak jsem ho uškubnul a Sahaw ho identifikoval.


Slohovky, referáty a čtenářský deník pro studenty středních škol.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky