čtvrtek 20. dubna 2017

Hvězdnice alpská

Roste zejména na vápencových podkladech. Hvězdnice alpská ´HAPPY END´, kont. Oblíbená nízká jarní hvězdnice s velkými růžovými květy vhodná do záhonů a skalek.


Dunkle Schöne (Dark Beauty) je velkokvětá alpinková astra s dlouhými, paprskovitými okvětními plátky tmavě fialové barvy a výrazně žlutými středy. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.

Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Základní trs se rozrůstá do okolí výhony a zakořeňuje, takže brzy vytvoří polštář. Na jaře z něj vyrůstají modrofialové úbory s jasně zlutým středem.


Volně rostoucí živé ploty. Plně mrazuvzdorná trsnatá trvalka. Směs modře, bíle a růžově kvetoucích rostlin, výška cm. Je vysokohorského původu.


U vyšlechtěných kultivarů jsou barvy také růžové nebo bílé.

Komentář k článku Epilobium hirsutum - vrbovka chlupatá: použiva sa vrbovka chlpata pri liečbe prostaty ,alebo na ine liečenie ? Některé druhy tohoto rodu čítajícího až 6druhů vykvétají na jaře nebo v létě, ale většina z nich kvete až na podzim, odtud název podzimní astry. Je to chráněná vápnomilná rostlina. Proto je důležité vědět, že hvězdnice alpská u nás patří mezi kriticky ohrožené druhy (C1). Zahradní kultivar alpské hvězdnice s plnými květy.


Aster alpinus ‘Sabine’ hvězdnice alpská. Rozrůstá se přízemními růžicemi listů. Vyskytuje se především ve vápencových bradlách, ale také v chudých inverzních polohách - pro růst preferuje štěrbiny skal, suťová pole, slunné. Na rozdíl od jiných druhů aster, kvetoucích v pozdním létě, kvete tento druh již v květnu a červnu. Při pěstování vyžaduje stejné podmínky jako v přírodě, tedy osluněné místo s propustnou půdou.


Popis: (Astra alpinská). Vytrvalá trsnatá rostlina, dorůstá do. Tato trvalka se nazývá i jinak. Astra je známá rovněž jako hvězdnice alpská.


Experimentujte až na zahradě a ušetřete si čas. Srovnejte ceny, přečtěte si recenze, najděte podobné produkty a příslušenství. Podle některých zdrojů je vhodná alkalická půda, podle jiných vyžaduje kyselé podloží.


Kvete v květnu až červnu.

Pěstují se odrůdy bíle, růžově. Váš prohlížeč neakceptuje Cookies. Uplatní se do skalek, na záhony, obruby, vyžaduje slunné stanoviště i polostín, nemá ráda přemokření. Z významných plevelů sem patří pcháč a bodlák. Nízká hvězdnice dosahující v době květu výšky 20cm.


Listy jsou celokrajné, tamvě zelené, chlupaté. Květy jsou stopkaté fialové se žlutým středem a vykvétají v černu až červenci. Vhodné stanoviště je slunné s propustnou, mírně vlhkou půdou. Zabýváme se šlechtěním, produkcí a prodejem osiv zeleniny, květin, léčivých a aromatických rostlin. Nabízíme osiva pro profesionální.


Jsou mrazuvzdorné, vyžadují dobře propustnou půdu a odpovídající vlhkost. Mají rády plné slunce, snášejí i částečný polostín. Rozmnožují se vyzrálými řízky na jaře nebo dělením z jara nebo na podzim. Hodí se pro pěstování na záhonech i do skalek. Sie sind nicht angemeldet.


Tyto webové stránky používají za účelem poskytování služby samotné, personalizace nabídek, reklam a analýzy návštěvnosti soubory cookies.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky