čtvrtek 25. května 2017

Brusinka americká

Nakonec je ale třeba dodat, že „klikva“ je plnohodnotnou variantou brusinky, dokonce lepší, už proto, že tuzemské brusinky nejsou na trhu zrovna časté, nejsou levné a jsou o poznání menší. Klikva velkoplodá je nesprávně (lidově) označovaná jako americká brusinka. Právě podle místa původu se jí říká americká brusinka. Vysaďte ji vedle borůvek Pěstování klikvy je v Americe velmi rozšířené, ročně tam sklidí více než dvě stě tisíc tun těchto plodů.


Lyofilizované ovoce (sušené mrazem) Klikva ( brusinka americká ) sušení probíhá při velmi nízkých teplotách. Největší světoví producenti jsou USA (zahrnuje ), Kanada, Lotyšsko a Bělorusko. Brusinky (klikvy) mají krásnou, tmavě červenou barvu, zrají od září do října a hodí se především k dalšímu zpracová. Jsou krásně slaďučké a prospívají načim močovým cestám.


Sušená klikva (proslazená) – alias americká brusinka. Velmi bohatá na vitamíny C, A, B B Ba množství minerálních látek. Sušené plody, ořechy, semena) Hodnocení produktu: (recenzí) HARERA Klikva sušená proslazená velkoplodá (lidově brusinka americká ) Klikva. Vaccinium microcarpum (Rupr.) Schamalh.


Ke svému růstu potřebuje brusinka stejné podmínky jako borůvka, tzn. H 5–5) a slunné stanoviště. Tento druh brusinky je robustnější a má větší kulaté, podlouhlé nebo hruškovité bobule, které se liší od růžové až po tmavě červenou barvu. Brusinka je zdrojem antioxidantů, vitamínů, minerálů a vlákniny. Skvěle podporují funkci imunitního systémů a jsou velkým pomocníkem při infekci močových cest.


Jsou protizánětlivé, dezinfekční a močopudné. Dodává úlevu při menepauze. Brusinka velkoplodá nebo také americká brusinka je nízký keřík s malými růžovými kvítky. Daří se jí dobře ve vlhké, kyselé, humózní půdě ve stínu nebo v polostínu. Brusinky nejčastěji umisťujeme pod stromy do kyselé písčité půdy.


V posledních letech se stále více a více objevují různé výrobky s přívlastkem brusinkové. Jsou to různé šťávy, sušené plody, džemy či pasty, ale také v nezanedbatelném množství i farmaceutické výrobky. Sušené brusinky jsou vhodné k přímé spotřebě jako výživná svačinka. Používají se také jako doplněk do kaší, müsli, koláčů, jogurtů a ovesných sušenek. Jsou také zajímavým doplňkem k masovým pokrmům a do krémových polévek.


Brusinka svými účinky nahrazuje vzácnou bylinu Medvědici lékařskou (Arctostaphylos uva-ursi). Balení semen brusinek (např. brusinka americká , klikva velkoplodá) vyjde v e-shopech s osivem na Kč. Nejlépe je koupit brusinky v zahradnictvích vysazené v kontejnerech. Americká brusinka (klikva velkoplodá), mandle, rozpustná kukuřičná vláknina, kokos, kakaové máslo. Za tímto názvem se ukrývá brusinka americká nebo brusinka kanadská, která pochází ze Severní Ameriky Za brusinky jsou někdy označovány také plody klikvy.


Brusinka neboli Brusnice Podobné články: Kávovník arabský Coffea arabica Pěstování kávovníku arabského Kávovník arabský je menší strom, který se v kultuře udržuje pravidelným seřezáváním ve formě nízkého keře. Dům a zahrada - Brusinka Americka bazar. Prodejte snadno a rychle na Bazoši. Přes půl milionů uživatelů za den.


Najděte co potřebujete ve Vaší kategorii. Klikva, které se lidově říká též americká brusinka , patří k drobnému ovoci s léčivými účinky. Je velmi bohatá na vitamíny C, A, B B B6. Je stejně kvalitní jako brusinky, bobule jsou ale.


Brusinky zlepšují funkci imunitního systému, stav ústní dutiny, pomáhají při infekci močových cest, mají protizánětlivé, dezinfekční, močopudné i mírné protiprůjmové účinky. U nás ji známe také pod označením „americká brusinka“. Působí jako prevence a léčba infekcí močových cest.


Zabraňuje vzniku ledvinových kamenů. Antioxidanty obsažené v brusinkách mohou zpomalit stárnutí. Za rok až dva tak získáme zásobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky