středa 24. května 2017

Jak zasadit hrášek

Obsahuje cukry, které dodají našemu tělu okamžitou energii, vlákninu, která zlepšuje naše zažívání. Jak pěstovat hrách Přidal: Mytho v Pěstování rostlin , Zahrada 5. Zobrazení P ěstování hrachu v našich podmínkách doslova zdomácnělo a sklízet čerstvý hrášek ze zahrady se stalo již tradicí. Tato luštěnina obsahuje velké množství vitamínů (především skupiny B) a minerálních látek, jako je draslík, fosfor, hořčík, měď a vápník.


Díky moc za jakékoliv rady. This feature is not available right now. Vzrostlý hrášek potřebuje bytelnou oporu, kterou vytvoříme z tyček a provázku Na pěstování fazolek, fazolí a hrášku není nic náročného, zvládne to i zahrádkář začátečník.


Hrášek je úplně to nejjednodušší. Jenom je nutné dodržet pravidla, která pěstování luštěnin vyžaduje. Poradíme jak pěstovat hrách na zahradě a na balkoně. Nejpopulárnější česká zelenina. Pletivo je nejjednodušším řešením, pěstitelé je často připevňují na dřevěnný rám.


C, B B B B E, kyselinu listovou, provitamín A, z minerálních látek hodně hořčíku a draslíku, dále vápník, fosfor, železo, měď a molybden. Obsahuje také velmi hodnotné bílkoviny, kterými mohou vegetariáni částečně nahradit příjem masa. Vědět, jak zasadit plodinu, můžete jíst spoustu čerstvého, roztrhaného hrachu přímo ze zahrady.


Hrách znali lidé dlouho jen sušený a vařený, nejvýše naklíčený. Holanďané na to, že jíst se dají i nezralé lusky a měkká semena. Nelenili a začali šlechtit nové, sladší a křehčí odrůdy hrachu, vhodné k přímé konzumaci. Zkuste si koupit hrášek dřeňový (jí se jen hrášek) i cukrový (jí se celé lusky) a udělat jim závod. Klíčky luštěnin, zeleniny a obilovin jsou skvělým způsobem, jak jednoduše a efektivně zvýšit nutriční hodnoty jídla.


Fazole, hrášek Zajímavá zelenina, která se dá využít i jako clona proti zvědavým sousedům. Hrách i fazole se pnou nahoru , proto jim postačí dřevěná konstrukce, o kterou se opřou a vy budete mít dostatečné soukromí a hromadu čerstvé zeleniny. Opravdu můžete zasadit další hrášek, nebo ten cukrový.


Sklidili jste první úrodu a přemýšlíte, co byste dali na prázdné záhony? Máme několik tipů, jak vaše zahrada může přinášet užitek i dál. Vybíravější je petržel – ta se nemá příliš v lásce se salátem, zato s rajčaty se jí daří.


Jak správně zasadit ovocný stromek. Jak zasadit ovocný stromek. No tak ty vypadají vážně moc min se. Na zadní straně máte nakresleno i to, jak máte hrášek zasadit.


Jedná se o trochu větší vzdálenost, než je cibulka a do jedné dírky byste měli dát více semínek, semínka jsou sice velká, ale dávají se po pěti do jedné dírky. Nezapomeňte u hrášku poté dát tyčky, aby se měl po čem plazit, lépe tak plodí a vám se bude pohodlněji obírat. Dnes je zelený čerstvý a sušený hrášek nedílnou součástí stravy mnoha ruských rodin. Pokud máte balkon na zápa zkuste zasadit drobné ovoce – rybízy, angrešty, lesní jahodník. Pokud keře, jako je rybíz nebo angrešt, vysadíte brzy na jaře nebo na podzim, kdy ještě nemají listy, ovoce se vám odvděčí pestrými barvami i lahodnou chutí.


V červenci si potom pochutnáte na sladkých plodech. Z bylinek si pořiďte především meduňku, petržel a bazalku. Naklíčit, zasadit a pozorovat. Experiment dětí ze ZŠ Žerotínova.


Záhony nedělejte širší než 1centimetrů a umístěte je tak, abyste se k nim snadno dostali (aspoň ze stran). U širšího záhonu vás odstranění plevele potrápí víc a bolesti zad se nevyhnete. Jo nakládačky slouží k uchování, ale jak je známo, není to až tak zdravé. A proto nemám nic proti tomu, když je někdo zmrazí. Proč by je měl vyhazovat.


U nás ve školních jídelnách nic takového nebylo. Není to oharek, ale okurka. Jsou vynikajici jak na salat ( sousedi se taky rozhodl je pestovat, kdyz ochutnali ), tak i na omacky a na zavareni.


Musi se teda vyvazat, aby se po tou vahou nezlomili….

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky