pátek 26. května 2017

Jak na vosi hnizdo

Další možností, jak vyzrát na vosy na střeše, je setřást hnízdo do papírové pytle. To ale může být poměrně náročný úkol, který někdy vyžaduje pomoc odborníka. Vosí hnízdo v domě, chatě nebo na zahradě může způsobit spoustu nepříjemností.


Připravili jsme pro vás několik osvědčených rad a postupů, jak se bodavého hmyzu zbavit. Jak na vosy a vosí hnízda? Vosy jsou v našich končinách jedním z nejčastějších druhů hmyzu.

Každý rok zakládají nová hnízda a tak není divu, že tam kde jednu sezónu byl kli tak napřesrok je zde vos jak máku. Lepší je provést odchyt hnízda do pytle, a to dle výše uvedených bezpečnostních doporučení, nebo využít chemické cesty, tzn. V tomto videu Vám ukážu jak můžete UŠETŘIT vaše PENÍZKY a bezpečně zlikvidovat SRŠNÍ HNÍZDO, které jste objevili ! Uvidíte detailnÍ průřez touto unikátní propracovanou SRŠNÍ.


Nikdo z nás by si určitě nepřál objevit na své zahradě nebo v útrobách domu, chaty či zahradního domku vosí hnízdo. Vosy dovedou být velmi nepříjemné a pro někoho s alergií i dost nebezpečné. Hnízda si staví v korunách nebo dutinách stromů, v podkroví domů, ale také v zemi. Dostat žihadlo od vosy není nic příjemného.


Pro člověka, který je na něj alergicky to může být dokonce život ohrožující situace.

Na náplň smícháme všechny ingredience a důkladně je vyšleháme. Jednu dávku náplně dělám ke dvěma dávkám vosích hnízd. Na okraje nádoby naneste vrstvičku oleje, takže bude příliš kluzká na to, aby na ní vosy dovedly stát. Zavěste past s pomocí silné struny nebo lana.


Než past vyprázdníte, zmrazte ji nebo do ní nalijte horkou vodu, abyste zabyli případné zbývající živé vosy. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Konec léta je období, kdy nás vosy nejvíc trápí.


K našim domovům je láká dozrávající ovoce a jídlo, které si nosíme na terasu či pod pergolu k. Zjistili jste, že se vám na půdě či pod střechou zabydlely vosy? Pokud nejste alergik či nemáte malé děti, není třeba. Přítomnost vos a sršňů k letním měsícům zkrátka patří.


Pokud ale u vás doma nebo na zahradě létají po. Na podzim nebo v zimě celá populace zemře a úkryt je opuštěn. Do následujícího jara přežije pouze mladá královna a ta hledá nové hnízdiště pro vosy.


Ale i staré kmeny stromů, kůlny na nářadí nebo podkroví nabízejí vhodné prostory. Nedoporučujeme likvidovat hnízda svépomocí, ale zavolat profi firmu, která je na tuto práci specializovaná (má včelařský oblek a je patřičně vybavena). Poradí mi někdo, jak se zbavit nejspíše vosího hnízda.


Zatím je malé, ale brzy se rozrozte.

Každý si musí vyzkoušet, co je pro něj nejpohodlnější a co přináší nejvíce úspěchů. Hned jak těsto dáme do formičky, uděláme do budoucího vosího hnízda malou díru (můžeme párátkem, lžičkou nebo vařečkou) a vlijeme do něj například vaječný likér či jiný aperitiv. Poslední částí je přilepení piškotu na spodek formy. Na sršně, které omylem zabloudily k vám do bytu či domu, nemusíte hned brát srolované noviny.


Snadno je z místnosti odnesete za pomoci sklenice a kusu papíru. Počkejte, až si sršně někde sednou a pak je opatrně přiklopte sklenicí. Papír pak podstrčte pod sklenicí, čímž budete mít sršně chycené. Pak už jen otevřete okno nebo vyjděte na balkon a sklenici postavte tak, aby hmyz mohl vyletět. Protože jsem měla o ingredienci míň,tak mi to šlo vše dobře slepit.


Vosy na zahradě či v domě vám mohou pěkně znepříjemnit život. Obzvlášť nebezpečné jsou pro alergiky: jedno píchnutí může ohrozit jejich. Tenhle táta se synem provozují na poměrně populární kanál, ve kterém zkoumají, co je uvnitř věcí, do kterých se obyčejně nemůžeme podívat. Dobrý večer, budu dělat vosi hnízda ve větším množství,cca 3ks, máte někdo na takove množství vyzkoušenou davku?


Na veřejných prostranstvích nás tolik nepřekvapí, ale doma na zahradě bychom si přece jen nějaké to pohodlí zasloužili. Ukážeme vám několik zaručených způsobů, jak vyhnat vosy ze zahrady když už ne jednou pro vždy, tak alespoň pro toto léto a podzim.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky