středa 6. prosince 2017

Prustka obecná

Snáší dobře i nízké teploty. Vzácná vodní rostlina kriticky ohrožená. Na Českolipsku je pouze několik lokalit této bahenní byliny. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.

Daří se jí ve stojatých vodách a na. Prustka obecná patří mezi vápnomilné pobřežní rostliny, roste hlavně v poloslaných a slaných vodách. Prustka se v posledních letech pěstuje uměle a může se s ní setkat v zahradních jezírkách, má však vysoký nárok na obsah vápníku ve vodě.


Další český název je prustka bažinná, prustka je jediný zástupce rodu prustka, který se v ČR vyskytuje. V jejích hustých porostech nalézá úkryt potěr a drobní živočichové. Sázíme do jílovité půdy v hloubce - 20cm.


Tato rostlina je velice vhodná jako dekorativní rostlina, vyborně se hodí do malých misek či tůní v kombinaci s jinými bahenními rostlinami. Pomáhá čistit vodu odčerpáváním dusíku. Dostupnost rostlin a květin se může měnit na základě sezónní nabídky a skladových zásob prodejen.

Aktuální dostupnost je nutné si ověřit na konkrétní prodejně. Vodní rostlina (Water lily) Vysvětlivky ikon: Jedlé rostliny Chráněné nebo. Tannenwedel, Gemeiner Tannenwedel, Gewöhnlicher Tannenwedel. Každá doba má své trendy.


Ještě před několika lety byl bazén oblíbeným způsobem, jak zakomponovat vodní živel do Vaších zahrad. Die feine Kommunikation zwischen Reiter und Pferd ist in meinen Augen ausschlaggebend. Deshalb lege ich darauf besonderen Wert.


Je vytrvalou bylina rozšířenou, vyjma. OBI Living Garden prustka obecná (Hippuris vulgaris) je pěkným obohacením každého zahradního jezírka. Vytrvalá vodní nebo bažinná rostlina.


Pupečník nejen opticky zvýší hodnotu vašeho jezírka, ale i aktivně přispěje k čištění vody a obohacení vody kyslíkem. Dalo by se také říct, že je prustka jakousi vodní přesličkou. Listy jsou tmavě zelené, ponořené jsou žlutozelené.


Od května do srpna kvete drobnými zelenými květy, které jsou velmi malé. Po odkvětu je plodem nažka. Roste ve stojatých vodách. Jak nakupovat – užitečné informace pokud si.


Bližší informace naleznete v popisu produktu.

R: kriticky ohrožený (C1) stanoviště: slunné-polostín, půda mokřady, neutrální množení: dělením plod: nažka životnost: vytrvalý. U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! Postaráme se o bezpečné a. V tekoucí vodě mívá delší lodyhu unášenou po hladině. Lodyhy jsou přímé nevětvené. Listy vyrůstají v hustých přeslenech, jsou jednoduché, čárkovitě kopinaté, ty vynořené z vody na lícní straně tmavě zelené, ponořené žlutozelené.


Květy jsou velmi drobné, nazelenalé, bezobalné. Je to kriticky ohrožený druh.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky