pátek 1. prosince 2017

Veltlínské červené rané

Deutschlands größter Preisvergleich mit über 53. Veltlínské červené rané je raná až středně pozdní, moštová a místy i stolní odrůda révy vinné (Vitis vinifera). Základní charakteristika jakostního vína Zlatožlutá barva, velmi neutrální vůně, středně plné a harmonické víno, které nevyniká výrazným osobitým projevem.


Valteline, ale v Itálii se prakticky nepěstuje. V České republice je rozšířena. Hrozny na tuto „Večerku” pochází z Pálavských kopců.

Má plnou a ovocnou chuť s tóny čerstvě rozkrojené. Převládá Veltlínské zelené (), Ryzlink rýnský (), Müller Thurgau (), Rulandské bílé, Sauvignon, Muškát moravský, Rulandské šedé, Ryzlink vlašský, Neburské, Tramín červený a Pálava. Ve vinicích jsou ale i méně známé odrůdy jako Kerner, Dornfelder, Blauburger či Alibernet.


Víno je v barvě zlatožluté, chuť je kořenitá s nižším obsahem kyselin. Hodí se k masům s omáčkami, hutným polévkám a studeným mísám. Původ: pravděpodobně Rakousko (Thermenregion). Rodokmen: spontánní křížení.


Vinařství Josef Valihrach s. Tam se nazývá Frühroter Veltliner či Malvasier.

Víno má příjemnou ovocnou vůni s tóny malvásie. Chuť je velmi harmonická, příjemně nasládlá s. Autochtonní odrůda pochází pravděpodobně z Dolního Rakouska, z vinařského regionu Thermenregion, kde je dnes pěstována zejména v okolí města Gumpoldskirchen. Další pramen uvádí, že pochází z. Kč Víno je světle zlatavé barvy.


Vůně sušených jablek a hrušek přechází do šťavnaté chuti s tóny podzimního jablíčka a pampeliškového. Nádherná svěží šťavnatá chuť se velmi dobře kombinuje s lehčími pokrmy z kuřecího, rybího, krůtího i vepřového masa a pochopitelně nejlépe s tradiční svatomartinskou husou. Obvykle mívá nižší obsah kyselin a často se používá do cuvéček (směsí). Intenzivní barva vína je žlutá se zelenkavými odlesky. V ovocité vůni vína se mísí tóny.


Pochází pravděpodobně z Dolního Rakouska, z vinařského regionu. Minerální dochuť pak jistě bude v závěru. Der Wein‑Plus-Weinführer ist seit mehr als Jahren für seine strenge, unabhängige Weinkritik bekannt.


Der Verkostungs- und Redaktionsleiter Marcus Hofschuster. Leskoun, Šác, Olbramovická. Ve vůni hledejme tóny sušených jablek a hrušek. Celkový dojeVíno působí nazrále a zároveň čerstvě díky svěží kyselince a příjemné lehké minerální slanosti. Zbytkový cukr výborně doplňuje.


Na první vína ročníku se každý těší se zvláštním chvěním v zátylku.

Jak moc víno napoví o celém ročníku? Svěží a elegantní víno zelenožluté barvy. Podzimní setkání Klubu ostravských vínobuditelů K. Neuburskému a Veltlínskému červenému ranému, tedy dvojici kultivarů, které z. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky