pondělí 8. října 2018

Pokojová rostlina

Pokojová rostlina je víceletá rostlina zajímavá svým tvarem a zbarvením. Je ozdobná listem či květy. Tvoří součást interiérů, které dekoruje, současně čistí vzduch od škodlivin, zvyšuje jeho vlhkost a tlumí hluk.


Některé druhy je možné letnit. Abutilon hybridum Mračňák Tato rostlina se lidově nazývá domácí javor, listy se velice podobají listům javoru.

V subtropických podmínkách tato rostlina. Jako pokojová rostlina však může být Soleirolia soleirolii doma téměř všude. Pokud ji dáte dostatek světla a pravidelnou zálivku, bude šťastná a vy také. Díky svým pestrým a tvarově i barevně rozmanitým listům je u nás stále velmi oblíbená. První begonie objevil francouzský botanik a diplomat Michel Bégon.


Begonie pocházejí z tropických a subtropických oblastí Asie, Ameriky a Afriky. Rostlina dorůstá do výšky kolem cm.

Není to rostlina vhodná pro nezkušené pěstitele. Stromanthe má ráda lehký polostín a je teplomilná. Druhy se zdobnými tříbarevnými listy potřebují intenzivnější osvětlení.


Kalatea – rostlina, která vám řekne, že je čas jít spát. Vyhledávanými rostlinami pro ozdobu interiérů jsou kalatey, blízké příbuzné marant. Jejich obliba stále roste především pro krásnou kresbu na listech, která je oběma rodům společná. V bytových podmínkách však většinou nekvete.


Z čeledi prvosenkovité se jako pokojová rostlina pěstuje oblíbený, nenáročný brambořík, ovšem zvláště jeho hlízy obsahují saponin cyclamin, který způsobuje rozpad červených krvinek. Jde o skupinu rostlin, které obvykle nesnášejí výkyvy teplot během roku a zejména zimní chladné počasí. Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Tlustice vás upoutá už na první pohled svými sytě zelenými a tučnými listy na tlustém kmínku.


Patří k těm pokojovým rostlinám, které se snadno. Je-li rostlina vystavena suchu a vysokým teplotám, mohou se na ní objevit svilušky. Svilušky můžete odstranit z rostliny pod sprchou.


Použijte silný proud vody.

Není-li možné takovéto ošetření, zakupte chemický přípravek a poté zvlhčujte vzduch v místnosti. Tato rostlina má krásné velké listy, které jsou tak okouzlující, že mnohdy nevypadají ani jako listy živé kytky a musíte se z blízka přesvědčit, že jde o živou pokojovou rostlinu a ne umělou. Listy mohou mít přerušované odstíny zelené, šedé, stříbrné. Nemá ráda příliš mokrou půdu, ale ani suchou – zkrátka, tak akorát.


Pokud se jí bude u vás dařit, může dorůst až výšky tři metry. Květ anturie je tvořen voskovitým toulcem žluté nebo oranžové barvy. Anturie patří mezi rostliny, které kvetou i na nepříliš slunném stanovišti. Z květů se můžete těšit poměrně dlouho a kdykoli během roku. Zamiokulkas – pokojová rostlina pro líné pěstitele Krásná elegantní pokojová rostlina s exotickým názvem Zamioculcas je ideální rostlinou pro současné moderní interiéry.


Navíc je nenáročná, takže se hodí i pro mladé zaneprázdněné pěstitele. Ficus Benjamin je velmi nenáročná pokojová rostlina. Má drobné, stálezelené lístky.


V našich podmínkách roste velmi pomalu, maximálně do výšky 3m. Díky svému pomalému růstu se hodí i pro pěstování jako bonsai. Popis: Prodám klívii, květ oranžový.


Podpora barevného růstu se někdy dělá tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky