čtvrtek 3. března 2016

Sušené moruše

Přitom mají více než třítisíciletou historii. Jejích léčivých účinků využívali staří Číňané, v Evropě pak Řekové a Římané. Dnes můžeme plody morušovníku, moruše, považovat za superpotraviny. Jedná se o velmi chutné ovoce, v Evropě kdysi velmi oblíbené, nyní pozapomenuté. Svět plodů Vám nabízí zdravou sušenou moruši!


Vyzkoušejte ji a napište nám, jak Vám chutnalo!

Obsahují vysoké množství vit. C a minerálů (vápník, železo, fosfor, hořčík). Dále obsahují vysoké množství vit. Sušené moruše není uměle doslazovaná! Za její rozšíření může na jedné straně bourec morušový, který spřádá hedvábná vlákna, a na druhé straně i sladké plody, které chutnají snad ještě lépe sušené.


Málokdo v Evropě však ví, že i listy moruše bílé jsou pro člověka jedlé. Plody moruše – rovněž moruše – se tvarem velice podobají ostružině. Jedná se o plodenství nažek uzavřených do zdužnatělého okvětí (u ostružiny mluvíme o souplodí peckoviček).


Souplodí jsou buď tmavě fialová anebo bílá v případě moruše bílé.

Ja, ich habe die Datenschutzerklärung zur Kenntnis genommen und bin damit einverstanden, dass die von mir angegebenen Daten elektronisch erhoben und gespeichert werden. Problém, s ktorým sa už zrejme každý milovník čiernych moruší či viničných jahôd z Pukanca stretol sa volá konzervovanie. Sušená černá moruše připomíná chutí zralé fíky.


Mají přímou afinitu k plicím, které posilují. Moruše priamo zo stromu. Navíc je podzim, dle tradiční čínské medicíny období plic, takže je nanejvýš vhodná doba :).


Mohou se jíst jen tak samotné nebo např. Můžete také vyzkoušet bonbóny z moruše (rozemelte v mixéru, přidejte ořechové máslo a oslaďte dle chuti). Jsou také výtečné jako součást mixu sušeného ovoce a oříšků nebo při přípravě různých chutných vita-sladkostí.


Můžeme tvrdit, že její listy jsou novou super potravinou. NutWorld vám nabízí vše od oříšků, přes sušené plody po semínka. Ochutnejte vynikající chuť a nejlepší kvalitu. Drevo nenapadajú parazity. Plody sa môžu jesť čerstvé ale aj sušené.


Načerpejte zdraví a energii ze sušené bílé moruše. Má skvělé účinky na zdraví. Vhodné do müsli, k cereáliím i lupínkům.


Málo který list, nebo dokonce zelenina obsahuje tolik vápníku. Mimo to obsahuje mnoho vitamínů.

Ty jsou považovány za unikátní superpotravinu s vysokým obsahem živin s velkou nutriční hodnotou. Plody obsahují vysoké množství přírodních cukrů, jejichž koncentrace se sušením ještě zvyšuje a stávají se tak ještě sladšími. Můžeme je Můžeme je Tento web využívá k poskytování služeb, usnadnění použití, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookies. Navíc vitamin C je velmi silným antioxidantem, podporuje tak ochranu buněk před oxidativním stresem. Konzumace vitaminu C má synergický efekt, můžete tak zvýšit vstřebávání železa či přispět k regeneraci redukované formy vitaminu E. Nemusíte se ovšem zdráhat zpracování sušených plodů moruše v kuchyni – rozmixujte sušené plody s ořechovým máslem, oslaďte například datlovou pastou a vytvořte lahodné morušové bonbony.


Z moruše se dají připravit lahodné sirupy, ale také likéry či ovocná vína.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky