čtvrtek 4. srpna 2016

Semena rukola

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! V dnešní době velmi oblíbená rukola setá se může pěstovat podobně jako řeřicha - na záhonku nebo v nádobách doma či na balkóně. Rostlina je také velice tolerantní vůči chladnějšímu počasí.


Sklízí se buď jednotlivé listy nebo celé salátové růžice. Chuť je lehce pikantní, připomínající hořčici.

Balení o hmotnosti g obsahuje přibližně 1ks semen. Setkáme se s ní v salátech, na bagetách či v pomazánkách. Rukola je dneska velice módní druh zeleniny. Je plná vitamínlů a jednoduchá na pěstování. Semená rukoly - Eruca sativa - rukola je listová zelenina, ktorá zažíva v poslednej dobe veľký boom.


Moderné listová zelenina rucola. Semienka Rucola , osivá. Obsahuje hodně vitamínu C, beta karoten a železo.

Má hladké tmavě zelené lístky podobající se pampelišce a je příbuzná ředkvičce. Lze vysévat jako řeřichu. Při rychlení v buničině sklízíme již za dní. Také má výrazně lepší a intenzivnější chuť. V súčasnosti sme najväčší internetový.


Gaji se zbog lišća oštrog pikantnog ukusa i bogatog vitaminima. Ima stimulativno delovanje na ljudski organizam, naročito za želudac i creva. Má výborné účinky na organizmus - posilňuje imunitu, detoxikuje pečeň a čistí krv. Popis Klíčky semen rukoly jsou bohaté na látky potřebné pro náš organismus.


Vláknina a mastná kyselina omega-obsažené v rukole stimulují chuť k jídlu. Svoju popularitu získava aj u nás. Je to rostlina Středomoří. V ČR je obtížné zakoupit pravé semínka Rukoly.


Roketou setou (kterou máme také v nabídce). Podmínky pěstování: Semena zalít ve vypařené zavařovací sklenici na několik hodin vlažnou, převařenou vodou. Jedná se o dvě odlišné rostliny, s odlišnou chutí.

Vodu pak odlít, zavařovací sklenici. Svojou chuťou pripomína divokú rukolu. Výhodou tejto odrody je, že sa dá po celý rok pestovať v byte na okne, preto nám zaručí prísun vitamínov po celý rok. Syrová suchá semena obilovin a luštěnin jsou nám lidem navíc těžko stravitelná. Větší výhonky jsou pak navíc zdrojem chlorofylu, který má prospěšné účinky pro lidský organizmus.


V vročem poletnem vremenu jo je priporočljivo senčiti, ker ima drugače zelo močan okus, poskrbite tudi za zalivanje. Pleveli v gojenju rukole ne predstavljajo večjih težav, saj rukola hitro raste, prekrije površino tal in plevelu preprečuje razraščanje. Charakteristika a pěstování Charakteristika: Odrůda pochází z oblasti Středního moře. Vďaka vitamínom je nápomocná pri spevňovaní kostí, zlepšuje zrážanlivosť krvi a predchádza Alzheimerovej chorobe. Pestovanie: Najlepší čas na zasiatie rukoly je začiatkom septembra až októbra.


Pozitivně působí na trávení, čistí organizmus od toxických látek, posiluje imunitní systém, blahodárně působí i jako prevence proti rakovině, srdečním a cévním onemocněním, dokonalý přísun energie. Marcus: Zato sam uvek govorio da slike uploadujete na forum, onda smo nezavisni od drugih servisa koji se kako je vreme pokazalo pre ili kasnije ugase. Semena rukoly sázejte na navlhčenou vatu, buničinu, do substrátu anebo do nízké zeminy.


Pěstujte rukolu doma, na parapetu, balkoně, terase anebo zahradě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky