čtvrtek 14. prosince 2017

Cena psenice

I nisu samo prinosi manji, već je i kvalitet znatno lošiji, pa je više stočnog zrna nego onog za hleb. A, kada je reč o ceni, kilogram je oko dinara, što je, kako smatraju stručnjaci u poljoprivredi, jedna od boljih s obzirom na kvalitet. Vývoj cen komodit na světových burzách, ceny derivátů, ceny grafy v korunách, dolarech a euro.


Da bismo uopšte mogli da se latimo analize tržišta ili još više od toga, tržišne prognoze, moramo poći pre svega od suštine logike tržišta. Otkupna cena je dva dinara viša nego lane.

Odluka o ovoj interevenciji Robnih rezervi i ceni od dvadeset dinara biće doneta na sednici Vlade Srbije. Merkantlna pšenica zaražena glavnicom se ne prima. Toksini, pesticidi i teški metali moraju biti u skladu sa pravilnikom o kvalitetu hrane za životinje. Murska Sobota − Letošnja pogajanja o odkupnih cenah slovenske pšenice med deležniki slovenske žitne verige so bila neuspešna. Danes so predstavniki kmetov po.


Na međunarodnom tržištu pritisak novog roda na severnoj hemisferi uticao je na obaranje cene pšenice. Pšenica rodila za petinu manje. Cene stoke i stočne hrane za period 28.

Kako se sada može videti na terenu, prinosi će biti manji, a kvalitet nije tako zabrinjavajući kako se činilo. Objavljeno u Ratarstvo, Tržište. Rast cena soje i pšenice.


Mlinari kupci pšenice pred predstojeću žetvu. Nešto o čemu se dosta govori i polemiše ovih dana jeste aktuelna cena pšenice koja iz dana u dan varira. Istraživali smo šta do toga dovodi kao i čemu se.


Pojačana potražnja rezultirala je i porastom cene. Na sutrašnjoj sednici, Vlada će doneti odluku o otkupnoj ceni. Trenutna otkupna cena na tržištu je oko dinara po kilogramu, tako da bi državna naba. Po besedah Franca Küčana, predsednika komisije za prodajo Slovenske pšenice in predstavnika Sindikata kmetov, KGZS in Zadružne zveze v teh pogajanjih, kupci niso bili pripravljeni poslušati njihovih argumentov za to, da bi odkupne cene vsaj ostale na lanski ravni, če že ne bi bile nekoliko višje. Pogovore smo zaključili s stiskom roke, kar pomeni, da smo se soglasno dogovorili o odkupnih cenah, je po letošnjih pogajanjih o odkupnih cenah pšenice med.


Franc Kučan, predstavnik kmetov na pogajanjih za odkupne cene pšenice , ocenjuje, da bi lahko bila odkupna cena za ječmen za pet evrov višja. Preporuka za đubrenje: Yara Bella Sulfan. Nakon prošlonedeljnog pada cene pšenice, ova nedelja je zabeležila značajan porast potražnje za ovom žitaricom. Za kilogram zrna protekle nedelje kupci su plaćali od 2do 2dinar, bez uračunatog PDV što je 3odsto više nego u istom periodu prošle godine.


Ako cena bude ispoštovana pšenica ide na tržište, u suprotnom ide na čekanje.

Vlada Srbije će na sednici doneti odluku o otkupnoj ceni pšenice , koja će biti dinara po kilogramu. Tudi cena oljne ogrščice zaostaja za npr. V Nemčiji so cene v pokrajinah različne, povprečna odkupna cena pa je okrog 3evrov za tono. Da so naše cene nižje od evropskega povprečja, je razumljivo, saj skoraj celoten pridelek izvozimo. Tak cena je za 1kg na bazosi a aj inych portaloch jeden mech je cca kg.


Prodám čistou letošní pšenici. Při větším odběru možno dovézt. Cena za 100kg Pytle po 50kg. Aktuálne správy o cenách pšenice a grafoch pšenice. Informácie o druhoch pšenice a certifikátoch pšenice.


Novi slučaj afričke kuge svinja u Bugarskoj. Ukrajina beleži rekordni prinos kukuruza ove sezone- ukupnan prinos do miliona tona. Slovenski kmetje in mlinarji so se danes soglasno dogovorili o letošnjih cenah pšenice , pri čemer nihče ni pretirano navdušen, a tudi pretirano razočaran ne. Pošto niko stariji ne otvara.


Nekoliko forumaša u temi. Ovu nedelju na organizovanom robno-berzanskom tržištu obeležio je rast cene pšenice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky