pondělí 6. srpna 2018

Jak na krtka v zahradě

Jak vyhnat krtka ze zahrady? Způsobů, jak se ho zbavit, je spousta. Většina funguje jen dočasně, proto je dobré metody střídat. Když na něj něco líčíte, dělejte to v rukavicích.


Na lidský pach je zvíře velmi citlivé.

Budete tedy muset zkoušet další tipy na to, jak se krtka v zahradě zbavit. Někomu se osvědčilo změnit skladbu rostlin v zahradě. Zaručenými rostlinnými odpuzovači krtků by měly být například silně aromatické bylinky, ale také aksamitníky, afrikány nebo pryšec křižmolistý.


Připravili jsme pro vás ucelený článek, ve kterém detailně popisujeme, jak se zbavit krtka na zahradě aniž byste ho museli zabít. Nezapomeňte, že krtek je obecně chráněný a jeho likvidace či hubení je dle zákona zakázané. Zbavte se krtka , ale nechte ho žít, je užitečný.


Nezapomněli, nezmínili jsme je záměrně – v trubkové pasti, zakopané do chodbičky, se může krtek zbytečně trápit, zvlášť pokud jste na zahradě jen občas a nemáte možnost je zkontrolovat.

Použití výfukových plynů, chemie a jedovatých nástrah – v těchto případech ohrozíte kromě krtka i další živočichy a rostliny v zahradě. Na druhou stranu, přítomnost krtka v zahradě je ukazatelem, že je půda ve vaší zahradě v pořádku. A právě půda, kterou váš podnájemník vyryje na povrch je pěkně nakypřená a není nic lepšího na záhony i do květináčů. Tak se dejte v klidu do převážení krtinců k zelenině i ke květinám. Krtci nejsou pro vaši zahradu až tak nebezpeční.


Krtek v zahradě Vytvářejte vibrace První tip, jak se zbavit krtka na zahradě , je spojený s vibracemi. Doporučujeme zapíchat do země ocelové. V neposlední řadě je možno zahubit krtka pomocí speciálního Liquid gelu, který se aplikuje do chodeb, kde se jím krtek umaže, následně ho olíže a během dnů se otráví. A poslední rada na závěr, vyčíhnete si, kdy krtek ryje, počkejte si na něj, chyťte ho do kbelíku a odneste ho hódně daleko.


Jako děti jste milovali krtka v modrých kalhotkách, ale teď jste vyrostli a to samé roztomilé stvoření vám ničí celou zahradu tak, že byste ho nejraději zabili? Krtka můžete zabít pouze na svém pozemku a jen pokud vám způsobuje nějaké škody. Pozor, krtka můžete jen vyhnat. Zabití krtka by měla být až ta poslední možnost. Jak papriky uchránit před chorobami a škůdci?


Ač na to paprika nevypadá, jde o choulostivou rostlinu, která bude v boji proti parazitům a chorobám.

Krtek na zahradě je vítán asi tak, jako jed v jídle. Pokud máme na zahradě morčata, křečky či ptáčky, není tato plašička vhodná. Pro tyto případy pak musíte volit jiný způsob, jak se zbavit krtka.


Ideální je použít pouze vibrační odpuzovač krtků a hrabošů, která jim vadit nebude. Spolehlivost, kreativita, respekt a chuť na sobě neustále pracovat je správný recept, jak si získat čtenáře a zároveň pokračovat. Avšak nezapomínejme, že je to především živý tvor. Tak jak se to naší zahrady zatoulal stejně odejde. Pokud nejste dostatečně trpěliví, můžete využít některý z více ověřených zahrádkářských tipů.


Nejjednodušší je zakoupit elektronickou plašičku na krtky. Trápí vás na zahradě přítomnost krtka , který vám sice nic z vypěstovaných plodin nespořádá, otráví však každého zahrádkáře řadou nevzhledných. Tento přístroj je poháněn. Přemnožení hrabošů prospívá “nepořádek” v zahradě. Neposbírané zbytky úrody, nedostatečně obdělávána půda – to vše jim poskytuje útočiště i potravu.


Poškození, které způsobují hraboši, si můžete všimnout zejména na. Hraboši na zahradě mohou způsobit zkázu zeleninových záhonů i keřů, stromů. Jak se zbavit hraboše a předejít jeho návratu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky