úterý 7. srpna 2018

Jaké dřevo na terasu

Tropické dřevo je tedy sice na první pohled nejdražší, tato cena však plně odpovídá jeho jedinečným vlastnostem, odolnosti a životnosti. Jedním z nich je dřevo Bangkirai pocházející z Malajsie. Vysoká hustota tohoto dřeva zajišťuje opravdu velmi dlouhou životnost.


Proč použít dřevo na terasu ? Protože je spolu s kamenem nejblíže přírodě. Budujete terasu a rozhodli jste pro dřevo ?

Výhodou dřevěných podlah je jejich přirozený vzhled a fyzické vlastnosti. V chladnějším počasí je dřevo. Do venkovního prostředí by mělo být použito takové dřevo , které má vysokou hustotu, kubík dřeva by měl vážit alespoň. Jaké použít dřevo na terasu ? Nevíte si rady jakou dřevinu zvolit na Vaší dřevěnou terasu ? V nabídce dřevin, ze kterých seterasy vyrábějí naleznete širokou škálu druhů, přičemž. Dřevo na terasu pro venkovní použití ze sibiřského modřínu Každý majitel rodinného domu se dříve nebo později zamyslí, jestli si nepořídí na zahradu altán nebo si nepostaví terasu Terasová prkna se vyrábějí v profi.


Jaká terasová prkna na vaši terasu zvolit? Víte, jaké dřevo na terasu ?

Klasický smrk nebo borovice mají stále hodně příznivců. Jejich výhoda spočívá zejména v ceně, která je často jen poloviční v porovnání s exotickými druhy dřeva. Dřevěnou terasu můžete použít k bazénům, pod pergoly, na balkóny, před zahrádky rodinných domů nebo na zahrádky k restauracím. Ceny dřevěných teras Oproti WPC terasám je cena nižší, ale je třeba počítat s náklady na její údržbu.


Na jaře budu nově pokládat povrch terasy. Chtěl jsem také dřevo -plast. Pro ty, kteří tápají, jaké dřevo si pro vybudování nové terasy zvolit, jsme připravili sérii článků, které shrnují základní informace a srovnávají nejčastěji používané materiály. Modřín - poku tak jedině sibiřský. Každé dřevo , které je venku a prší na něj a svítí sluníčko, vám postupně ztratí barvu, to je přirozený proces.


Dřevo na terasu nejsou však jen terasová prkna po kterých chodíte, ale jsou to i podkladní hranoly pod terasy, výškově nastavitelné terče, spojovací vruty a vhodný typ terasových olejů. Terasu je možné položit na betonový zákla betonové patky, dlažební kameny, dřevěný rošt nebo patky zatlučené do země, které slouží pro ukotvení konstrukce terasy i její případné zastřešení. Poklad pod terasou by měl být mírně svažitý.


Podloží zasypeme štěrkem a pískem a důkladně jej udusáme, abychom zvýšili jeho nosnost. Pod terasu na rostlém podkladu použijte podložku JustiFix JV, která na rozdíl od geotextilie nezpůsobuje zadržování vody a vlhkosti pod terasou, která působí na dřevo terasy ze spodní strany, zatímco na horní stranu působí slunce a vysoká teplota. Instalace na savé geotextilie může způsobit průhyb prken. Doporučíme vám vhodné podlahovky do obýváku i na terasu V případě, že přesně nevíte, jaké dřevo bude pro váš účel vhodné, neváhejte nás kontaktovat. Naši odborníci ze SECA Borohrádek vám rádi poradí.


Problém je, jaké dřevo zvolit.

Je mi jasné, že smrk je asi nejméně vhodná varianta, ale zato nejlevnější a nejdostupnější. Nevadilo by mně ani třeba každý rok desky něčím přetřít, aby déle vydržely. Používají se hodně exotické dřeviny. Meranti – toto tvrdé tropické dřevo je odolné jak vůči opotřebení tak povětrnostním vlivům.


Skvěle se hodí na terasu i zahradu. Případně nás kontaktujte a doptejte se na podrobnější informace. Co jsme si nechali vybudovat naši terasu , nedám na ni dopustit. Mnoho designů 2cm dlažby na terasu – kromě jiných se vyrábí jako dlažba imitující dřevo , beton nebo jako stále oblíbená dlažba v imitaci kamene.


Propojte interiér s exteriérem vašeho domu použitím dlažby stejného vzhledu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky