pondělí 31. srpna 2015

Jalovec cinsky

Tehdy asi stoletá bonsaj se časem dostala do Čech. Jalovec - jméno dost známé na to, aby při jeho prvním užití dost dychtivých zahrádkářů ohrnulo nos. Jenže ne každý jalovec je to všudypřítomné, mnohdy obludně dorůstající, pichlavé, proschlé monstrum. Jehlice má pichlavé, modrostříbrnné barvy.


Roste do sloupovitého až vejčitého tvaru. Má rádo slunce, polostín. Půda lehce propustná, s mírnou zálivkou. Tvarově velmi zajímavý kultivar.


Zatím nemáme žádný komentář či dotaz k tomuto produktu, buďte první! Pokud chcete mít krásný výrazný solitér, dopřejte mu dostatek slunečního světla. Kultivar vytváří nižší a plošší rostlinu.


Je hojně využíván pro živý plot. Sucho této rostlině rozhodně nevadí. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Jalovec s modročernými bobulemi nepochybně znáte z naší přírody. Jde o Juniperus communis ( jalovec obecný), který je domácím druhem.


Jiné druhy pocházejí z Asie a ze severní Ameriky. Je to jehličina v podstatě nenáročná, ani s barevnými jalovci nejsou problémy. Tento pomalu rostoucí jalovec sloupovitého až vejčitého tvaru se vyznačuje modrostříbrnou barvou pichlavých jehlic. Je mrazuvzdorný, snese slunečné stanoviště i lehký polostín. Půdy chce propustné, mírně až středně vlhké.


Využívá se do skupinových výsadeb, skalek, vřesovišť i nádob. Rody tvarovaných stromů. Jalovec čínský – Juniperus chinensis ‘Kuriwao Gold’ Publikováno: 24. Představujeme jednotlivé rody tvarovaných okrasných stromů v naší nabídce. V tomto článku se podíváme na jalovec čínský – Juniperus chinensis ‘Kuriwao Gold’.


Hloubka půdy a půdní reakce také nerozhoduje – poroste jak v kyselé tak i vápenité půdě, která může být i mělká a kamenitá. Jalovec je mrazuvzdorný a náchylný k napadení štítenkou. Půda by měla obsahovat dostatek vápníku, měla by být středně živná a propustná. Keř je světlezelené nebo žlutozelené barvy, avšak konečky větví raší na jaře žlutě.


Dává přednost vlhčí zemi před přeschnutím – doporučujeme nechat jej zamulčovaný po celý rok. Mrazuvzdorný do cca -30°C. Středně rostoucí jehličnan vytvářející hustý, zavětvený, rozprostřený keř k zemi.


Větvičky jsou rozkladité a na koncích slabě převisují. Roste středně rychle , v deseti letech může mít metru na výšku. Potom se růst poněkud zpomalí, celkově dorůstá 2-metrů.


Krtonožka ničí kořeny rostlin nad svým půdním hnízdem. Malý vždyzelený jalovec pochází z Japonska, kde se s velkou oblibou pěstuje jako bonsai. Má jemné jehlicovité listy, které rostou na sklánějcích se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky