pondělí 31. srpna 2015

Štěpkovač nebo drtič

Sofort ab Lager lieferbar - kaufen! Alles was das Outdoor-Herz begehrt! Hol es dir auf Bergfreunde. Einzelcoaching und individuelles Training. Kostenübernahme mit AVGS.


Víte, jak chcete dřevní odpad dále využít?

To je základní otázka, na kterou je třeba si odpovědět, jestliže se rozhodujete mezi štěpkovačem a drtičem větví. Drtič, nebo štěpkovač: jaký vybrat? V první řadě si musíte sami ujasnit, zda více využijte drtič, nebo štěpkovač. Pokud máte v tomto případě jasno, zaměřte se na konstrukci a bezpečnost.


Klasický drtič Atika v tomto ohledu zcela ztrácí, neboť jeho drticí zařízení při rozmělňování větví vydává hluk až 1dB. Je to dáno principem drcení, kdy je rostlinný materiál díky vysokým otáčkám strouhán na velmi malé částečky (lze je využít do kompostu nebo při rytí záhonů jako zarývaný odpad). Proč odřezané větve stromů vyhazovat, když jimi můžete zatopit nebo pohnojit zahradu?


Z odpadu vytvoří užitečný materiál drtiče nebo štěpkovače.

Než si vyberete jeden z těchto strojů, předem si rozmyslete, co od něj očekáváte. Drtič větví nebo štěpkovač Máme-li zahradu, kde pěstujeme stromy a keře, které pravidelně prořezáváme a tvarujeme, musíme se několikrát ročně potýkat s hromadu větví. Už z principu si štěpkovač sám vtahuje větve do soukolí, neběží v tak velkých obrátkách jako drtič , a proto je daleko tišší. Klasická válcová řezná hlava Potřebuje ale i jinou technologii výrobního procesu.


Drtič , pomocí řezného disku s jedním nebo dvěma noži, větve zpracuje na jemnou drť, tu můžete použít pro mulčování kolem květin, keřů a stromů. Dále můžete tuto drť použít při kompostování. Drtič svoji porci poctivě sežvýkal, ale vypadalo to, že mu úplně nechutná.


Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že běžně takovéhle větve typu násada na své zahradě nemáme. Takže nezbývá než před jeho apetitem smeknout. Tichý štěpkovač vyrobí dřevo na topení Štěpkovače jsou ideální pro ty, kdo chtějí dřevní odpad zpracovat například na topení. U tohoto druhu stroje pracuje ozubené kolo, které se na jedné straně přitlačuje na kovovou desku a tím drtí větev na drobné, 1–3centimetrové kusy, podle průměru větví.


Zda je pro likvidaci větví. Jakmile přestanete svazek tlačit, nic z toho nepadá. Drtič je stroj, do kterého převážně tlačíte svazek větviček. Výběr správného pomocníka závisí na tom, zda upřednostníte přípravu kompostu či mulčovací kůry, nebo topení štěpkou. Zahradní drtič - štěpkovač.


A také na tom, zda budete častěji zpracovávat suché větve, nebo spíše postříhané tenčí větve živého plotu a keřů, či odpad ze zeleninových záhonů a shrabané listí. Drtič nenahraditelným pomocníkem při údržbě.

Portofrei ab 50€, Lieferung in 48h! A pecek byl červený žárem. Pro štěpkovače Ra R8-u doporučujeme kardan min. W při 5min- trojúhelníkový profil ) nebo vyšší.


Konstrukce našich strojů nevychyluje. Jmenované přístroje se od sebe liší svým mechanismem, tím, jak velké kusy dřeva pojmou, i výsledným produktem. URBAN HMje poháněný hydraulickým motorem. V nabídce je v provedení s dvojitým pytlovačem na rašlové pytle, s pytlovačem na Big-Bag vaky nebo pásovým dopravníkem (nebo m).


Drtič a štěpkovač jsou dva různé stroje, tak si taky udělejte jasno. Pokud s tím chcete topit, pak štěpkovač , pokud mulčovat nebo kompostovat, tak drtič. To aby z každého páčil informace.


Drtiče jsou určeny k jemnému nadrcení rostlinného materiálu, který je vhodný především pro kompostování nebo k. RAPIDO je štěpkovač , který si dokáže poradit s větvemi o průměru až cm. Ideální je štěpkovat větve čerstvé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky