úterý 25. srpna 2015

Likvidace mechu

Provádíme čištění všech druhů střešních krytin od mechu a dalších nečistot, které střechu poškozují a zkracují její životnost. Likvidace mechu a řas v trávníku 27. Michal Kudrna žádný komentář mech , pH půdy , trávník Mechy a řasy patří mezi biotické původce neinfekčního onemocnění trávníku.


Na to, jak se mechu na betonu zbavit, existuje mnoho názorů. Podívejme se, jaké možnosti likvidace mechu na betonu jsou v současnosti dostupné. Přílišný stín: Mechu se na rozdíl od trávníku daří i tam, kde není dostatek světla, například pod stromy nebo u zdí.

Prosvětlete prořezáním stromy. Tam, kde nelze zajistit dostatek světla, je lepší nahradit trávník jiným porostem (např. břečťan, barvínek, zběhovec plazivý, dymnivka žlutá, hluchavka žlutá). Srovnejte ceny produktů internetových obchodů.


Nově přehlednější a rychlejší. Zdánlivě velmi účinným způsobem je odstranění mechu ze střechy proudem vody z vysokotlakého čističe. Odborníci však upozorňují na dvojí problém, s nímž je nutné při použití „wapky“ počítat. Proud vody sice střechu očistí, ale není schopen odstranit kořínky.


Mech tak vzápětí začíná růst znovu.

Jak odstranit mech v trávníku? V březnu vyrazte na trávník s vertikutátorem nebo speciálními hráběmi, které pomohou s odstraněním mechu z plochy. Mnoho lidí, mnoho názorů. Vyzkoušejte modrou skalici – postříkejte mech roztokem modré skalice v poměru 1:10. Každý na ničení jde trochu jinak.


Jakmile postřik zaschne, postříkejte místa ještě roztokem sody. Odstraňte velké kusy mechu, jeho souvislé plochy a další nečistoty. Pokud je na krytině výrazně více mechu než na obrázku, pokuste se jej odstranit. Občas si kvůli mechu musíte zahrát na chemické odborníky a otestovat kyselost půdy.


V zahradnictví se prodávají soupravy na měření pH (cena okolo 1Kč). MECHOŽROUT - likvidace mechu 500ml Postřikový přípravek pro likvidaci mechu a lišejníků, především ze střech domů, skleníků, veran podezdívek, chodníků, náhrobních desek, tenisových kurtů apod. Letošní mírná zima s teplotami nad nulou byla příjemná pro růst mechu.


Proto nacházíme letos mech v trávníku i tam, kde ještě nikdy nebyl. S jeho likvidací není potřeba otálet. Jediný bezpečný a šetrný způsob je, aplikace postřiku pouze na místa, kde je mech. Nejúčinnější přípravek na trhu na likvidaci mechu je Mogeton, který se běžně v prodeji v hobby marketech. Přípravky proti mechu by měly zlikvidovat co nejvíce tohoto nezvaného hosta zahrad.


Jestli to umějí, jsme testovali na produktech dostupných na našem trhu.

Zelené bochánky pod vysokými stromy – idylická podoba mechu , chybí už jen Křemílek a Vochomůrka. Ale daleko častěji se s mechem setkáme v podobě. Problém mechu v trávníku je zapřičiněn špatnými podmínkami pro růst trávníku, tzn.


Proto pro jeho odstranění stačí posypání rostlin mechu zelenou skalicí (síran železnatý), ne modrou skalicí (síran mědnatý!!!),jak je uvedeno v předešlém příspěvku. Přípravek MECHOSTOP je dodáván ve formě prášku. Ihned poté ji znovu pokropíme, tentokrát však uhličitanem sodným,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky