pátek 28. srpna 2015

Černucha setá

Semena se používají jako koření. Lidově bývá označována jako černý kmín. Nigella sativa) je léčivá rostlina z čeledi pryskyřníkovité (Ranunculaceae).


Působí proti virům, bakteriím, plísním, zlepšují trávení. Květ má pět bělavých plátků. Plodem je tobolka s drsnými, temně hnědými až načernalými semeny, které se nazývají černý kmín.

Tradiční léčitelství vzdává Černuše seté hold díky její schopnosti pomoci organismu v mnoha oblastech. Jako koření se černý kmín používá při pečení vepřového, drůbežího i hovězího masa. Hodí se i na ryby nebo do zeleninových polévek. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Testsieger und erzielte den Bestwert.


Sicher durch den Winter. Lana Grossa Lace Seta rund um die Uhr online kaufen. Dříve, než si vydobyla místo mezi okrasnými zahradními rostlinami, byla pěstována jako tzv.

Pod lidovým názvem černý kmín se ukrývá pomocník zejména pro problémy s trávicím traktem. Funguje proti nadýmání, podporuje činnost střev, žaludku a jater. Složení: černucha setá celá.


Kuchyňské použití: Černucha setá je náhražka pepře. Nepleťte si jí s černuchou damašskou - okrasnou letničkou. Na Česku se černá semínka ( černucha setá , černý kmín) dají sehnat často jen jako osivo v semenářských obchodech na kusy, což je pro jejich použití jako potraviny nepraktické. Dají se také koupit v podobě oleje. Vzhledem tomu, že Černucha setá (černý kmín) obsahuje množství nenasycených mastných kyselin, je olej vhodný jako podpůrný prostředek při léčbě mnoha onemocnění.


Je výborný v péči o suchou, citlivou a podrážděnou pokožku obličeje i pokožku celého těla. Semienka jednoročnej rastlinky nigella sativa (slovenky: černuška siata alebo rasca čierna, česky: černucha setá alebo černý kmín) sú cenené kvôli svojim. V botanice se tak hovoří o druhu rostliny, která většinou dospívá, kvete a umírá v jednom roce.


Má dezinfekční a protiplísňový účinek a zvyšuje proto obranyschopnost organismu. Pro základní funkčnost, analytické účely a personalizaci webu používáme soubory cookies. Egyptě už ve starém lékařství.


Používáním tohoto webu stímto souhlasíte. V arabském světě je dodnes tzv. Léčba černým kmínem snížila sérové hladiny glukózy a naopak zvýšila koncentrace inzulinu.


Má příjemnou vůni i chuť – lehce pálivou.

Pojďme si dnes představit rostlinu, která byla obdařena i titulem květina roku a která patří k letničkám, jejíž atypické světle modré až bílé květy najdou uplatnění nejen na zahradě. Prorok Mohamed (570–6n.l.) o ní napsal, že „černucha vyléčí každou nemoc - kromě smrti“. Plody vytvářejí žláznatě chlupaté měchýřky, ve kterých se nacházejí semena.


Její semena se používají jako koření, ale zároveň je i léčivou rostlinou. Dobře chutná, obsahuje široké spektrum živin a pomáhá bojovat proti různým. Středomoří- V kuchyni má také své využití.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky