pondělí 31. srpna 2015

Kustovnice obecná

Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Dieses Deutsch-Slowakisch-Wörterbuch (Nemecko-slovenský slovník) basiert auf der Idee der freien Weitergabe von Wissen. Jižní Americe a druhotným centrem v pustinách Střední Asie a Číny (v Číně roste druhů).


Lycium halimifoliurn MILL. Vyskytuje se v jižní a střední Evropě i severní Africe.

Od Pyrenejského poloostrova přes Balkán po západní Asii. U nás v nejteplejších oblastech zplaňuje. Nyní, v období zimy, kdy řádí chřipky a nachlazení, vám její plody pomohou posílit obranyschopnost organizmu a imunitu. Patří mezi lilkovité rostliny, květy jsou oboupohlavní, je tedy samosprašná. Barva plodů je dána vysokým obsahem karotenoidů.


V Číně bylo užívání drobných oranžových bobulí kustovnice čínské poprvé zaznamenáno již kolem roku 1našeho letopočtu. A od té doby jejich sláva neuhasla.

Máte-li pocit, že něco podobného vám roste v živém plotě, nemusíte. Vzhledem se podobá šípku, chutí je však sladší a bez kyselého dozvuku. Výrazně posiluje obranyschopnost organizmu. Slzovka obecná Slzovka obecná (také Jojobovy slzy, čínsky Yi yi ren, japonsky Hatomugi) je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě. Je to způsobeno specifickým klimatem porůří Himalájí a dostakem kvalitní úrodné půdy.


Slzovka obecná, bílá perla východu je obilovina ( semena divoké trávy ) vhodná k detoxikaci organismu. Slzovka byla základem stravy ve starém Egyptě, Palestině či Řecku. Podporuje funkci sleziny, pomáhá trávení masa a tuků. VOD TABULKY UŽITEČNÉ SOUTĚŽE DISKUSE Adventní kalendář.


Chutné plody kustovnice čínské jsou proslulé vynikajícími léčivými a preventivními. Nyní Starkl prodává kustovnici z těmi tmavšími, úzkými listy, ale koupit je to. GOJI - KUSTOVNICE ČÍNSKÁ 5l.


Kdo koupíte zde, nebudete litovat. Kustovnice obecná je opadavý keř, který má delší prutovité, poněkud trnité, světle šedé a překloněné větve. Dokáže vytvořit kaskádovitě převislé stěny.

D orůstá do výšky až m. Goji kustovnice čínská - potravinová perla čínské medicíny z podrůří Himalájí v oblasti Ninxia ( Čína ). Goji jako takové jsou označovány za. Pokud ale roste v dobrých podmínkách a má dostatek vláhy, odvděčí se velikostí keře a větším množstvím výživných plodů. Nejlépe ji vyhovuje teplejší, slunná poloha a lehčí písčitojílovitá půda okolo pH8. Kustovnice čínská (goji berry) pochází z Asie, je známá hlavně v jižní Číně.


Využití kustovnice v kuchyni Pro svoji příjemnou chuť se plody kustovnice dají jíst syrové, sušené, nebo s nimi vylepšit sladké i slané pokrmy. V jednotlivých článcích v této sekci probíráme téma kustovnice čínská a všechny výhody, nevýhody a informace s tím spojené. Výhodou při pěstování je oboupohlavnost rostlin,. Stromky jsou vypěstovány v České republice.


Prodej se uskuteční v PÁTEK 26. Začínali jsme školkařit na ploše ha. Zahradnictví Jiří Hruška. Její modré kvítky a následně červené bobule mohou být ozdobou každé zahrady. V Česku občas roste volně kustovnice cizí, kterou můžeme nalézt třeba okolo železničních tratí.


Podle nejnovějších výzkumů odvar z kustovnice snižuje hladinu krevního cukru, příznivě ovlivňuje látkovou přeměnu cukrů a snižuje krevní tlak. SLZOVKA OBECNÁ je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě. Byla základem stravy ve starém Egyptě, Palestině či Řecku.


Tato semena divoké trávy, podobná ječmenu, mají silné čistící účinky a používají se k detoxikaci organismu. Slzovka podporuje funkci sleziny, pomáhá trávení masa a tuků. Má příznivý vliv na pleť.


Na mezích u nás v teplejších oblastech běžně roste v ČR již zdomácnělá kustovnice cizí. Jedná se o příbuzné rostliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky