čtvrtek 4. února 2016

Muškátový květ mletý

Kvalitní muškátový ořech má mít příčný průřez bez dutin, má příjemně vonět a kořenně, poněkud palčivě chutnat. Muškátový květ se používá v malých dávkách pro svojí výraznou vůni. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až metrů.


Rozkvétá žlutými vonným i květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene je muškátový květ. Plodem jsou bobule podobné meruňkám a mají žlutou barvu.

Aroma je kořenité, mírně hořké, ale jemnější, než aroma oříšku. Má sytou, svěží a teplou vůni muškátového oříšku, je však silnější a. Přidávejte v malém množství do pudinků, pečiva, vánoček, tvarohu i do domácích likérů, patří také do rybí a květákové polévky, nádivek a bílých omáček. Mletý muškátový ořech rychle ztrácí své cenné aroma, proto se nejčastěji skladuje v celku a strouhá se až při vaření do pokrmu.


Koření Jednodruhové MUŠKÁTOVÝ KVĚT MLETÝ. Muškátový ořech i květ pocházejí z jediného ozdobného tropického stálezeleného stromu zvaný Macizeň pravá. Použití: kuřecí, telecí a mleté maso, polévky, ragú, nádivky, omáčky, těstoviny, sladké sušenky.


Na rozdíl od muškátového oříšku má květ jemnější, sladce kořeněnou chuť.

Muškátovým květem kořeníme pudinky, kompoty, tvarohové moučníky. Popis: Je to vlastně obal semene muškátového oříšku, příjemně kořenně voní, ale je jemnější než muškátový oříšek. Použitá část rostliny: sušený míšek ze semene muškátovníku vonného. Nemůžete vyplnit toto pole. Cejlonský muškátový květ mletý Myristica fragrans.


Námi mleté oplodí muškátovníku pravého 1. Skladování: pro zachování. Tento míšek, neboli muškátový květ je též bohatý na aromatické silice. Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. POPIS: Stále zelený dvoudomý strom výšky až m. Listy podlouhlé oválné, plody připomínající měruňky se vytvářejí jen ze semeníku malých bílých.


Výborný je v polévkách, sýrovém sufflé, v zavařeném masu. Přidává se také do pečiva a pudinkových dezertů. Je velmi aromatický, do jídla přidejte vždy jen špetku. Použití: bešamelová omáčka, cibulové omáčky, těstoviny, dušená zelenina, špenát, vařená zelenina, květák, rybí vývar. Jedná se o sušený míšek ze semene muškátovníku pravého (Myristica fragrans).


Nejedná se tedy vůbec o „květ“, jak naznačuje název. Je pro něj charakteristická výrazná příjemná vůně a lehce nahořklá palčivá chuť.

Dobře se kombinuje se smetanovým sýrem, hodí se do bešamelové omáčky, osvěžující chuť dodá polévkám, nádivkám či pudinku. Užívá se ke kořenění pudinků, kompotů, tvarohových moučníků neboo k pečeným jablkům, meruňkám a švestkám. Zvláště jemně chutnají květem ochucené bujony, rybí a květáková polévka. Také vánoční pečivo se bez nej neobejde. Není vhodný pro malé děti.


Jak na houskový knedlík Vyzkoušeli recept. Tito kuchaři vyzkoušeli r.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky