Nejšetrnější je vodní lázeň. Miska se nesmí dotýkat hladiny. Podívejte se na video s postupem krok za krokem. Klasická metoda: mísa z tlustšího skla se postaví na hrnec ve kterém zvolna klokotá voda.
O hodně jednodušší je to v mikrovlnce.
Nezapomeňte také, že tmavá čokoláda je roztavena při teplotě až ° C, ale bílá potřebuje teplotu nejvýše ° C. Vodní lázeň Vaření ve vodní lázni je velmi jednoduchý způsob tepelné úpravy, kdy se nádoba s potravinami vloží do hrnce s vodou, která se zahřívá. Používají se i speciální hrnce s dvojitým dnem. Prosím o radu, jak přesně rozpustit čokoládu ve vodní lázni.
Nikde jsem nenašla, na kolik stupňů, jak dlouho, jaké nádoby použít, aby to. Jo, Přesně, jak píše Pippiva: je to jednoduché – na vodní lázeň. No a do toho menšího dáš to máslo nebo čokoládu , nebo prostě to, co máš.
Pro mléčnou a bílou čokoládu doporučujeme spíše vodní lázeň.
Pokud se čokoládu nechystáte strouhat nebo z ní dělat hobliny, držte jí od chladničky raději dál. Domácí čokoláda mlže být hořká a tmavá, mléčná, bílá… Pro přípravu čokolády je nejlepší tzv. Pro tento způsob přípravy se prodávají speciální hrnce , nebe je možné použít dva do sebe zapadající hrnce. V hrnci na vodní lázeň pomalu rozehřejeme čokoládu na vaření, tak aby se voda nezačala vařit.
Když je čokoláda rozpuštěná přidáme do ní máslo. Vodní lázeň je označení určitého způsobu ohřívání či vaření (a to zejména v chemii, alchymii a gastronomii), které má být pomalé nebo nemá překročit určitou teplotu. Existuje mnoho způsobů, jak se roztavit. Obrovský počet lidí ví, jak tavit čokoládu ve vodní lázni.
Abyste mohli provést tento postup, potřebujete velkou misku a menší kapacitu, která můž. Dno, tedy velké a nutně kovové, by měly být částečně naplněny čistou vodou a ohřívány. Vyplňte to je asi třetina nebo čtvrtina hlasitosti. Pokud je příliš mnoho kapaliny, pokusí se vařit ven a začne být vytlačena menší nádoba. Proč půjde na volnou plavbu, s rizikem převrácení.
Dej si větší hrnec do něj menší hrnec do toho většího nalej vodu a do toho menšího dej čokoládu. Dělám to taky tak a když začíná být tuhší tak podle ovdy přidám nebo uberu a zase nechám roztopit a poikračuju. Jakmile se čokoláda začne rozpouštět, bez přestání ji míchejte.
Pozor, nenechte čokoládu spálit a míchejte opatrně, aby se do ní nedostaly kapičky vody, jinak celou dávku zničíte a budete muset začít znovu. Polévejte rychle, čokoláda tuhne. Ve vodní lázni rozehřejeme suroviny, až se všechny části dobře spojí. Jiný doporučený postup je smíchat zvlášť kakao s cukrem a přisypat je do rozpuštěného tuku. Co je to vodni lazeň recepty, které budete milovat.
Jednoduchá čokoláda, ale velmi delikátní. Cena za porci cca kč. S čokoládou na vaření poměrně sladká, možná by to chtělo zkusit s hořkou.
Vše důkladně promícháme do rozpuštění čokolády - nevaříme. Hrnec „vodní lázeň“ lze vkládat do myčky na nádobí. L ( až po okraj hrnce ), objem spodního dílu na vodu je 700ml Nechali jsme pro vás otestovat foodblogereDost často pracuji s čokoládou a tento hrnec je při jejím rozpouštění naprosto nenahraditelný.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.