pondělí 18. července 2016

Měření ph vody

Nastavení a udržení pH na optimální hodnotě ( 8-) je základním úkolem při péči o bazén. Názorná ukázka, jak změřit hodnotu pH vody v bazénu. Nabereme vodu z bazénu do nádobky testeru. Vložíme tabletku Red Phenol.


Odečteme hodnotu pH na stupnici. S příchodem vysokých teplot také přicházejí první problémy.

Než vstoupíte do vody a vykoupete se v průzračně čisté vodě, téměř nikdy vás nenapadne popřemýšlet o správném měření pH vody. Naše přístroje pro měření pH , vodivosti a iontů plní nejrůznorodější požadavky: Ať už analyzujete jeden nebo více parametrů, v laboratoři nebo v terénu, manuálně nebo plně automaticky, máme pro Vás řešení. Právě zde najdete instruktáž k montáži změkčovače vody , která obsahuje video s podrobným návodem jak si svépomocí namontovat změkčovač vody s. Ideální hodnota pH pro vodu v bazénu je až 2. Zatímco vyšší pH způsobuje tvorbu různých minerálních zákalů, příliš nízké pH způsobuje korozi kovových povrchů, blednutí barev bazénu a podráždění pokožky.


V medicíně slouží miniaturní pH -elektrody k monitoringu pH krve pacientů. Prakticky existují způsoby, jak lze změřit pH vody. Nejvíce asi záleží na tom, jak často budete hodnoty měřit.


Když to bude skoro každý den, tak už se vyplatí zainvestovat do elektronického testeru pH.

Pro udržování kvalitní vody v bazénu si vystačíte s kapkovým nebo tabletovým testerem (není potřeba měřit tak často). Naše přístroje pro měření pH, vodivosti a iontů plní nejrůznorodější požadavky: Ať už analyzujete jeden nebo více parametrů, v laboratoři nebo v terénu, manuálně nebo plně automaticky, máme pro Vás řešení. Kapkový tester bazénové vody , který měří pH a chlor. Spolehlivé a velmi přesné měření. S jedním balením lze provést 1měření.


Ph se měří na červené stupnici, chlor na žluté! Měření doporučujeme provádět 1× týdně. Obsahuje nádobu na měřenou vodu se stupnicí, kapičky pro měření chloru a kapičky pro měření pH. Sofistikovanější metodou, jak zjistit pH vody nebo živného roztoku, je použití elektronického pH metru, který je často využíván pokročilejšími pěstiteli. Vložte mýdlo pod tekoucí vodu a sledujte jestli pění.


Pokud mýdlo nepění vůbec, máte vodu tvrdou zcela jistě. Pokud Vás tvrdost zajímá přesněji, je možné před nakupováním testerů zavolat do místní vodárny, kde by vám hodnotu tvrdosti vody měli říci s poměrnou přesností. Kapesní měřič pH pro měření kyselosti vody v bazénech, akváriích, laboratořích apod.


Technické parametry: - Rozsah měření - pH , odchylka 0. Jednoduché měření se šikovnými pomůckami. Abychom mohli snadno změřit pH vody, kterou rostlinám dopřáváme, měli bychom mít od samého začátku pěstování připravený elektronický pH metr nebo kolorimetrické kapky, jež nám prozradí pH vody pomocí barevné stupnice, která je k nim vždy přiložena. Tester slouží k testování volného (aktivního) chloru a hodnoty pH bazénové vody. Abyste dokázali udržet Vaši bazénovou vodu křišťálově čistou, tak se bez kvalitního testeru neobejdete.


H papírky, 1ks proužků Indikátorové pH proužky na měření pH pitné vody, vody v bazénu, moči, slin a dalších tekutin.

Proužek můžete rozdělit na třetiny, či čtvrtiny a 1ks proužku tak více využít. Testovací proužky pro zjišťování pH vody i půdy. Pokud Vás zajímá pH vody , kterou pijete, používáte k vaření a nebo také pokud Vás zajímá obsah. Při zabarvení měřeného roztoku ( vody ), různými výluhy, nebo i léčivy je měření nesnadné až nemožné.


Nejistota měření – stejně jako u papírků se neprovádí žádná kalibrace. Příliš zásadité pH od hodnoty totiž vede k tvorbě různých minerálních zákalů, vodního kamene a jiných sraženin, stejně jako k vyšší dráždivosti vody a zvyšujícímu se obsahu škodlivého vázaného chloru. Ten vzniká při kontaktu volného chloru s potem a dalšími organickými látkami. Pro měření pH lze užít různé druhy pH testrů.


Jednak elektronické pH metry do akvária. Zvýšením pH vody dosáhnete živé vody, nazývanou také jako alkalická, která je silně detoxikační a vůbec nejvhodnější na pití. Naopak jeho snížením získáte vodu kyselou, vhodnou na dezinfekci.


Kyselá voda je také velmi účinná na atopický ekzém a podobně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky