středa 20. července 2016

Kuna trus

Do prostoru, který obývá kuna, rozptylte silně voňavé látky (valeriánové kapky, silné parfémy, čpavek). Nesmí se ani trávit, to zakazuje zákon na ochranu zvířat proti týrání ,“ prohlásil ekolog. Kunám lze tak čelit pouze mechanickými překážkami. Jedna z dvou u nás žijících druhů, kuna skalní, občas zavítá i na zahrady a do lidských obydlí.


Slyšel jsem, že jsou v něm vidět pecky od třešní je to tak? Na místo kudy kuna leze, je vhodné dát rovný plech nebo pletivo.

Kočka, vlasy, trus Účinkem se míjí i magie: nezabírají ani chuchvalce lidských vlasů pohozených na půdě, ani tygří trus umístěný v hnízdě kuny. K nejmodernějším způsobům, jak se kuny v domě zbavit, se tak řadí odpuzovače vysílající signály, které jsou pro zvíře velmi nepříjemné. Dobrý den, snad by to tam mohla zanechat kuna nebo kočka.


Kočka by to zahrabala, ale na terase by to moc nešlo - i tak to může patřit kočičce. Rady a informace vám poskytne následující článek. Contractor Areas of practice.


Bude si chtít tlapky lízáním očistit a zjistí, že jí nechutná. Tak to bude stále dokola, našlape si na tlapy, bude olizovat.

Možná to vzdá a půjde z půdy pryč. Seiner Zeit von Herbert Koch, gemeinsam mit der Orion Messegesellschaft aus Teising. Během dne je povětšinou neaktivní a tento čas tráví v dutinách stromů, hnízdech ptáků a veverek nebo vyhloubených doupatech. Její potravou jsou nejrůznější savci, hlavně drobní hlodavci, loví ale i ptáky a plení ptačí hnízda.


V podstatě je kuna lesní všežravcem, neboť v létě a na podzim tvoří značnou část jejího jídelníčku nejrůznější sladké plody, což snadno poznáme, prohlédneme-li si podrobně její trus. Dále do izolační vaty nosí potravu, kterou si tam v klidu sní a její zbytky potom ve střeše mohou zapáchat. Další nepříjemnosti, které přináší soužití s kunou jsou její trus a moč, která může po čase začít prosakovat přes vatu a podhledy až do obytných částí domu. Při značkování teritoria znečišťuje prostředí výkaly. Kuny v přírodě loví jakoukoli kořist, kterou vzhledem k velikosti zvládnou, a jídelníček si rády zpestří i lesním ovocem.


Pouze v oblastech chovu tetřeva, tetřívka, jeřábka a koroptve se smí lovit po celý rok. Kuna skalní smí být lovena od 1. Trus kun je téměř černý, podlouhlý, na obou koncích zašpičatělý. Ze třinácti špalíčků trusu bylo jedenáct vytvarovaných do tvaru dýmky a dva byly rovné s jedním ostrým koncem. Na kuny tygří či lví trus funguje, říkají zoologové. Podle Vlčka kuna nepozná, od jakého zvířete exkrementy pochází.


Tohle může být kuna , nebo lasička doplněno 28. Tak teď jsem na vlastní oči viděla, jak ježek docela bez problémů leze po relativně hladké stěně na asi 50cm vysoký scho zvládl by vylézt asi i víc, takže myslím, že ho klidně můžete vrátit mezi potencionální tvůrce tohoto díla. Když se kuna zabydlí na vaší půdě, je to hodně nepříjemná záležitost.

V noci dělá neskutečný randál a její trus odporně páchne. Setkat se s ní ve dne lze pouze v době kaňkování, kdy jsou tyto šelmičky velmi aktivní a krátká noc jim na vybití energie nestačí. Jinak je to opatrný noční lovec, o jehož blízké přítomnosti svědčí často pouze stopy nebo značky trusu na kamenech a pařezech.


Ihre Nachricht wurde erfolgreich gesendet. Wir werden uns so schnell wie möglich bei Ihnen melden. Jde přitom o dvě věci: U kun existují přísná teritoriální pravidla a tam kde již jedna své teritorium má, tam se jiná neodváží. Obýva lesy Palearktídy po Západnú Sibír.


Výskyt na Slovensku bol doložený na 4 územia.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky