úterý 19. července 2016

Ladonička bělomodrá

Rostlina dosahuje výšky od 5-ti do 15-ti centimetrů a vytváří kvítky světle modré barvy. Ukázka textu z časopisu Bydlíme s květinami Vydavatelství BURDA Praha spol. Ladonička je vhodná pro pěstování ve skalkách.


Krásné světle modré květy nás potěší během března až dubna. Zvláštnosti: Pěstuje se v našich zahradách už zhruba sto let. Existuje v modrých, sytě a světle růžových a světle fialových odrůdách.


Vybrány byly hlavně druhy vyskytující se v Evropě. Za ty první jarní kytičky co dokáží pohladit po duši. Také má tmavší, modrofialové květy. Chionodoxa luciliae Boiss. Jinak se od předešlého druhu neliší.


Bezpodmínečně však vyžaduje dobře propustnou půdu, jinak mohou zahnívat cibule. Pokud chcete tuto trvalku sami rozmnožit, v říjnu oddělte dceřiné cibule a vysaďte je na nová místa v zahradě. Vzdálenost mezi cibulemi nebo mladými rostlinami by měla činit až cm. Nebo na konci jara můžete semena sami vysít na vybrané stanoviště. Slohovky, referáty a čtenářský deník pro studenty středních škol.


Smyslem je obsahové a funkční doplnění ostatních modulů Metodického portálu RVP. CZ s akcentem na podporu online spolupráce a sdílení. Při používání našich služeb souhlasíte s tím, že používáme soubory cookie a podobné technologie, které nám umožňují zlepšovat a přizpůsobovat. Nejste přihlášen(a) články.


Daří se jim na slunci nebo v částečném polostínu. Ladoňka bělomodrá , známá také pod názvem ladonička bělomodrá či zářivá, je nádhernou okrasnou cibulovinou pocházející z horských oblastí Turecka. Die Fotos in einem Diskussionsforum auf Garten. Beim Einfügen von Bildern in die Debatte, beachten Sie bitte Urheberrecht, werden Sie als Autor des. Od března je následují drobné nafialovělé, růžové nebo čistě bílé květy, které nás mile překvapí svou jemnou vůní.


Někteří autoři řadí rod ladoňka ( Scilla ) do čeledi liliovité v širším pojetí ( Liliaceae s.l.). O jejich výsev se přitom nemusíte starat – zajistí ho mravenci, kteří okusují semenné přívěsky a semena pak roznášejí po zahradě. Scilla siehei (Stapf) Speta Scilla tmoli (Whittall) Speta.


Scilla luciliae (Ladoňka velkokvětá): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Rozšířená shoda chionodoxa luciliae - ladonička bělomodrá Latinský slovník on-line Zadejte Vámi hledané slovo do pole níže a nalezněte tak překlad pro Vámi zadané slovo. Mezi zcela nenáročné cibuloviny s modrým květem řadíme modřence. V našich podmínkách se stal zdomácnělým druhem modřenec arménský (Muscari armeniacum).


Bledule jarní je drobná cibulnatá květina s obdobnými stanovištními nároky jako sněženka s bílými zvonkovitými květy, zdobenými na špičkách okvětních lístků zelenými skvrnami. Oblíbené jsou i různé druhy ladoněk (Miščenkova, dříve označovaná jako tubergeniana) a ladonička bělomodrá. Druhým „ladným“ rodem je ladonička, například ladonička bělomodrá (Chinodoxa luciliae). Podle některých zdrojů patří do jiné čeledi rostlin než ladoňka, a je proto uváděna samostatně.


Obě rostliny se každopádně množí postranními cibulkami i samovýsevem a kvetou od března do května. Inormace o rostlině a jejím pětování Skalnička, cibuloviny Užití. Fotografie této rostliny najdete n.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky