úterý 19. července 2016

Nádrž na dešťovou vodu svépomocí

Sledujte ve videu, jak nádrž správně vybrat, kam se který typ. Od Petra Sklenáře, technika společnosti, jsem se dozvěděl, že nádrž na dešťovou vodu je vhodná pro každého, kdo chce vodu zadržovat a dále ji využívat jako zálivku zahrady, na splachování toalety nebo třeba na praní prádla. Nádrž je také vhodná pro zákazníky, kteří řeší odvodnění pozemku, jež upravuje legislativa.


Zřízení nádrže na dešťovou vodu představuje čím dál oblíbenější řešení, jak v dnešní době vyzrát na období sucha a snížit spotřebu pitné vody. Na pomoc přichází také stát s dotačním programem Dešťovka.

Jak vybrat nádrž na dešťovou vodu jsem probral s odborníkem Václavem Kučerou z firmy ASIO NEW. Nejvýhodnější je nádrž na dešťovou vodu umístit pod úroveň terénu. Samozřejmě je možné využít i nadzemní nádrže umístěné v nevytápěných prostorách, ale je to méně výhodné. Nádrž na dešťovou vodu výrazně sníží spotřebu pitné vody z kohoutku. Nádrže na dešťovou se vyrábí pro podzemní i nadzemní využít.


Retenční nádrže na dešťovou vodu v současnosti prožívají velký boom. Co naprší, to zužitkujete na zalévání zahrady, do WC nebo na praní. Podzemní plastové nádrže na dešťovou vodu jsou ideální řešení pro rodinné domy.

Vloni na jaře jsem se pustil do vystavění jímky na dešťovou vodu. Ve stavebním povolení jsem měl tučně napsáno, že se zakazuje pouštět dešťovou vodu do kanalizace a že je potřeba udělat vsakovací jímku. Dovezeme vám celý komplet jímky na dešťovou vodu včetně příslušenství přímo na místo dle vašeho uvážení. Odvíjet se bude od celkové vzdálenosti, již bude nezbytné urazit až na místo určení. Nádrže s větším objemem najdete v kategorii podzemní nádrže.


K nádržím na deštovou vodu nabízíme také bohaté příslušenství, jako jsou sběrače dešťové vody , kohouty a výpustné ventily, hadice na propojen í apod. Vhodná ke skladování dešťové vody. Mezi hlavní přednosti našich nádrží patří usazení bez betonáže a betonového podloží.


Jedná se o kvalitní německou jímku. Jedna z nejprodávanějších samonosných plastových nádrží na dešťovou vodu. Nicoll představuje podzemní nádrž na dešťovou vodu Columbus.


Ondřej Samek představuje i příslušenství včetně filtrační šachty, čerpadla a vsakovacího tunelu. Dostupný objem vody je dostatečný pro současné zalévá. Přitom se budete chovat ekologicky.


K modernímu bydlení využívání obnovitelnýc. Plastová nádrž na dešťovou vodu je vyrobena z polypropylenu a má válcový tvar. Dno a strop jímky jsou k plášti nádrže přivařeny.

Nádrž je určena k umístění nad hladinu spodní vody do nepojezdové plochy a je. Stránka popisuje nabídku nádrží na dešťovou vodu společnosti Nicoll. Popisuje jak akumulační nádrž vybrat, jak funguje zachycení srážkové vody a jak dešťovou vodu využívat. Společnost nabízí nádrže Garantia Columbus, Cristall, Li-Lo včetně čerpací techniky.


Doprava po celé ČR, vše skladem, sestavy na dešťovou vodu - výhodně. Dešťovou vodu lze použít na zalévání zahrady, mytí auta, splachování toalet nebo praní prádla. Nádrže uvedené v této kategorii jsou určené pro podzemní instalaci. Díky tomu, že jsou nádrže instalovány v hloubce pod povrchem terénu, je zajištěna vysoká kvalita vody. Pro více informací jak správně vybrat retenční nádrž na dešťovou vodu doporučujeme zhlédnutí reportáže, kterou jsme natočili s Českou televizí.


Na to pak hlinu do urovne terenu. Kdyz tam tu geotextilii nedaj tak se hlina vsechna vyplavi do sterku. Idealni by bylo celou jamu pred nasypanim sterku vystlat tou geotextilii ale nahoru musi prijit urcite.


Dekorativní nádrž na deštovou vodu Atlantis 2Litrů Granit bílá 35. Samonosná jímka na dešťovou vodu je vyrobena z kvalitních materiálů, je 1 nepropustná. Vyznačuje se dlouhou životností a bezúdržbovým provozem.


Bližší informace k čerpání dotací naleznete na stránkách dotacedestovka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky