středa 20. července 2016

Kustovnice goja

Kustovnice čínská patří mezi ovocné klenoty Boží přírodní lékárny. Příznivě harmonizuje činnost jater a ledvin, a s tím je spojeno mnoho blahodárných účinků. Výrazně posiluje obranyschopnost a imunitu organismu. Odborníci nedoporučují jíst větší množství kustovnice před spaním, mohou nastat problémy s nespavostí.


Budete-li dodržovat stanovenou denní dávku, nebudete mít žádné problémy. Blahodárné účinky kustovnice čínské můžete pozorovat již po několika týdnech užívání. DIY how to kill crabgrass.


My crabgrass is not dying. How to prevent and control crabgrass - Duration: 10:53. Patří mezi lilkovité rostliny, květy jsou oboupohlavní, je tedy samosprašná. Plody se nazývají godži, stejně jako plody příbuzné kustovnice cizí (Lycium barbarum). U nás se často goji říká i goja , semínka goji, goja berry, nebo goja kustovnice čínská, každopádně se pořád jedná o stejné ovoce.


Svěží, lehounce nakyslé, které má neuvěřitelně příznivé účinky. Gója kustovnice čínská je rychle rostoucí léčivka. Už při krátkém užívání Lycea chinenesis děláte něco pro zdraví.


Obsahuje vitamíny, cukry. Existuje více než odrůd kustovnice , a my věříme, že si vyberete alespoň jednu z námi nabízených a později tak oceníte malé, oranžové až červené plody, chutí podobající se brusinkám a višním, které lze konzumovat syrové, sušené, připravit z nich čaj, víno, či sirupy nebo šťávy. Je to způsobeno specifickým klimatem porůří Himalájí a dostakem kvalitní úrodné půdy. Plody kustovnice čínské můžete užívat také jako doplňky stravy, a to ve formě extraktů, prášků nebo tablet.


Veškeré bobulovité ovoce tmavě modré nebo červené barvy (včetně godži), obsahuje velké množství antioxidantů , které chrání vaše tělo před poškozením volnými radikály. Pokud ale roste v dobrých podmínkách a má dostatek vláhy, odvděčí se velikostí keře a větším množstvím výživných plodů. Nejlépe ji vyhovuje teplejší, slunná poloha a lehčí písčitojílovitá půda okolo pH8. Zahrnuje asi druhů, rozšířených v mírných a subtropických oblastech obou polokoulí. Schau Dir Angebote von ‪Goyas‬ auf eBay an.


Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche.


Alles finden, was Sie brauchen. To co opravdu stojí u kustovnice čínské jsou specifické proteoglykany (polysacharidy), které chrání neurony a sítnici, snížený buněčný stres, antioxidanty. Sušené plody obsahují velké množství kalorií, sacharidů, tuků, vlákniny, cukru a bílkovin.


V ČR přezimuje bez problémů,pochází z vysokohorských oblastí Asie. Lycium chinense je nenáročný keř,který dobře roste v běžné zahradní zemině a dorůstá výšky 2-3m. Pokud je rostlina napadena padlím,tak je možný postřik fungicidními přípravky jako např. Goji, kustovnice čínská – červeno-oranžové bobule, které se dle tradiční čínské medicíny nazývají tzv. Pro svůj výjimečný obsah výživných látek se staly nejpoužívanějším a nejprospěšnějším plodem pro lidské zdraví.


Goji jsou sušené plody kustovnice čínské - superpotravina, která dobyla svět zdraví a přírodní medicíny O Goji V těchto oblastech, kde jsou Goji běžnou součástí jídelníčku, najdeme obyvatelstvo s nejdelším průměrným věkem na Zemi. Malé červené bobule čínskej kustovnice sa používajú v čínskej medicíne od roku 1nášho letopočtu. Známe a populárne sú aj v kórejskej a japonskej medicíne. Majú sýto červenú farbu a sú veľké asi ako sušené hrozienka. Chuť jejich plodů je, oproti šípku, více sladší.


V regiónoch Himalájí sa toto ovocie konzumuje už po stáročia a dostal tu pomenovanie Ovocie Šťastia, pretože podľa miestnych vyvoláva v človeku pocit šťastia.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky