pondělí 1. srpna 2016

Borůvka velkoplodá

Je dekorativní keř, dorůstající výše až metry. Kanadská borůvka je opadavý keř dorůstající do výšky – metru. Ve své domovině často vytváří mohutné houštiny.


Středně pozdní odrůda s velkými plody výborné chuti. Je vhodná především na přímý konzum. Dekorativní keř, dorůstající výše 5-metry.

Poskytuje bohatou úrodu velkých. Všechny tyto názvy označují stejnou rostlinku z čeledi vřesovcovitých (Ericaceae). Jedná se o rostlinu, která pochází ze Severní Ameriky, kde se ve. Jediná opravdová borůvka pro Vaši zahradu.


Plody jsou vynikající chuti. Populární, středně raná velkoplodá odrůda s vysokou odolností vůči chorobám. Mají jasně modrou barvu, jsou hladké.


Chuťově velmi sladké a aromatické.

Sklízíme koncem července a začátkem srpna. Sesbírat můžeme zhruba – kg plodů, v dospělosti. Velkoplodá borůvka pocházející z Austrálie. Kanadské borůvky jsou jedním z nejvíce se rozšiřujících zahradních keřů nesoucí chutné a zdravé ovoce. Existuje na trhu spoustu odrůd a kultivarů, pro.


Modrý plod má výraznou chuť a schopnost barvit do modra. Je zdrojem antioxidantů. Na jaře kvete velmi hezkými růžovobílými květy.


Na podzim budete moci obdivovat jejich výrazné podzimní barvy. Velké plody této rostliny mají pevnou dužinu a jsou velmi chutné. Borůvky jsou velmi zdravé a také jsou velmi bohaté na vitamin C. U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! Postaráme se o bezpečné a. Kvete v dubnu až červnu a dozrává v polovině července. Pro úspěšné pěstování borůvek kanadských je zapotřebí vhodné stanoviště, půda a dodržování několika zásad při pěstování.


Borůvky kanadské můžeme pěstovat i na méně úrodné půdě nebo na balkoně. Honosí se mnoha jmény: borůvka zahradní, borůvka velkoplodá či kanadská borůvka , avšak jsou to názvy pro stejný druh rostliny.

Někdy se jí také říká borůvka velkoplodá. Nejvhodnější termín pro řez borůvkových keřů je časné jaro. Slabě rostoucí odrůdy potřebují silnější, tedy hlubší řez, než silněji rostoucí odrůdy. Oblíbená odrůda kanadské borůvky (vyšlechtěné v Německu) především pro svou každoroční vysokou plodnost. Brusnice brusinka je rostlina z čeledi vřesovcovitých.


Plodem této rostliny je brusinka, která dala jméno celé rostlině. Jako další brusnice roste v kyselých, na minerály chudých půdách, konkrétně na svazích kopců a hor jehličnatých lesů, na vřesovištích i rašeliništích v mírném pásu severní polokoule. Vaccinium corymbosum – highbusch blueberry.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky