pondělí 1. srpna 2016

Přechlorovaný bazén

Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Schau Dir Angebote von ‪Bazen‬ auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu.


Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach. Velmi nezkušeně jsem začala upravovat vodu v novém bazénku.


Je to nadzemní kruh 6x 8m vody, takže celkem malý, pro děti. Re: Přechlorovaný bazén Vracím se po třech dnech pro budoucí čtenářky této diskuze. Filtrace, skoro pořád odkrytý bazén bez plachty a nechat to ladem jak tu někdo radil, skutečně zabralo. Dobrý den, máme zahradní bazén Mountfield o průměru m. Byli jsme týden pryč, bazén byl zakrytý, soused jen chodil pouštět filtraci denně na hodiny.


Díky němu bude bazén projasněný a voda zářivě čistá. Pokud bydlíte v oblasti s výskytem tvrdé vody, je rozumné čas od času zkontrolovat i její tvrdost a případně ji upravit. Nadzemní bazén je lepší vypustit. U nadzemních bazénů působí teplo na vodu nejen shora, ale i ze stran.


To spolu se skutečností, že filtrace u těchto bazénů nebývají stejně účinné jako u zapuštěných, vede k mnohem náročnější péči o vodu. Téměř Čechů, kteří mají bazén , však nevědomky přetváří oblíbenou lázeň na nebezpečný chemický koktejl. Vodu v bazénu totiž čistí jedovatým chlorem. Když je bazén přechlorovaný, dráždí dýchací cesty a extrémně vysušuje pokožku. Na měření jeho koncentrace se používá například „tester pH a chlóru“, tester bazénové vody (pH-metr, cl-chlór).


Plavání je zdravé, ale chlór používaný k dezinfekci vody naopak škodí. Lékaři proto varují: buď choďte do bazénů čištěných bezchlórovými. Koupaní cca hodiny denně osoby. Asi před měsícem se objevila řasa žlutá tak jsem použil váš přípravek na řasu a během hodin vše zmizelo a voda byla krásně čistá. Teď se problém objevil znovu.


Vizuální pohled na vypuštěnou vodu z bazénu vás ujistí o správně provedeném proplachu filtračního media (písku). Pokud jste vše provedli správně a důkladně, zajistili jste si rovnou přípravu i na jaro. Bazénová voda by měla být čistá.


S naší novou ruční digitální váhou na bazénovou chemii si nyní dokáže chemii nadávkovat Již nikdy více! Nevíte na koho se obrátit s dotazem, nevíte kdo Vám bazén postaví, nevíte kde koupit bazénové příslušenství, nebo bazénovou chemii? Přinášíme Vám přehledný katalog prodejců a výrobců bazénů řazených podle krajů. Instruktážní video jak připravit bazén po zimě na sezónu. Dozvíte se optimální postup, jak ušetřit elektřinu, atd.


U rodičů máme bazén s chlorovanou vodou a syn měl potom ekzém a léčil se s ním poměrně dlouho. Teď už do bazénů nechodíme, koupeme se jen v nechlorované vodě,“ popsala špatnou zkušenost s chlórem Adéla Čechová. Chlór je sice toxická látka, sám o sobě ale škodlivý není.


Záleží spíš na tom, v jakém je dávkování. Každý výrobek má totiž jinou koncentraci,“ varovala prodejkyně bazénů Lucie Sekventová. Když má zákazník jednotku která umí obsloužit mbazén a dá jí na max je to špatně. Jinak provozovatel musí měřit volný chlor ne total chlor jako se běžně měří. Dále jsem reagoval na poznámku dětí s podrážděnou pokožkou.


Ne vždy je cítit přechlorovaný bazén , z pravidla je cítit vázaný chlor který se tvoří zásahem fekálií nebo nízkým obsahem chloru a možností je více. Malý, mělký, v sychravém počasí věčně přeplněný, přechlorovaný bazén , vířivka cca. Procedury jsme neměli nemohu hodnotit. Závěr: Toto místo určitě stojí za návštěvu, ale neoslovilo nás natolik, že bychom se sem chtěli opakovaně vracet. Ale u dětí nad půl roku bych se do domácího bazénu-pokud není přechlorovaný nebála.


A samozřejmě také záleží kam! Třeba v Třeboni mají i veřejný lázeňský bazén se slanou vodou. Zahradní domky a pergoly nesmí chybět ani u vás.


Rádi pořádáte grilování s přáteli či zahradní oslavy a nenecháte se odradit ani když spadne pár.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky