středa 28. listopadu 2018

Létající mravenci hubení

Mravenci nevyhledávají lidská obydlí cíleně. Do našich domovů zamíří při hledání potravy v podstatě omylem. Když zjistí, že je u vás dostatek potravy, přestěhují k vám celé kolonie. Létající mravenci se objevují výhradně v červenci či srpnu.


Okřídlení mravenci - jak se jich zbavit? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Jak se jich zbavit jednou provždy?


Když se řekne mravenci v bytě , každý si určitě vybaví cestičky a dlouhé řady mravenců, kteří si to štrádují napříč kuchyní, okolo lednice nebo směrem pod postel. Osvědčené rady nemusí zabrat hne ale jako prevence jsou dokonalé. Nemůžete-li utěsnit okna, klidně parapety posypte něčím, co jim zrovna nevoní. Usadili se u vás mravenci faraoni či létající mravenci ? Můžete využít služby specializované firmy nebo si s jejich invazí poradit sami.


Možností je celá řada od chemických přípravků až po tradiční metody, které se mnohdy označují jako babské rady. Hubení mravenců a otázka jak na mravence, je s našimi produkty jednou provždy vyřešena. Nedbejte na babské rady a vsaďte na osvědčené metody. Některé druhy mravenců o mšice pečují a poskytují jim zázení. Když mravenci své hnízdo opustí, jej třeba jej dezinfikovat a následně zlikvidovat, aby ho mravenci znovu neosídlili.


Rozmetením či rozkopáním mravenčího hnízda se mravenců na daném místě nezbavíte. Skuteční mravenci jsou nevítaní návštěvníci, kteří přicházejí bez pozvání, aby okupovali vaši kredenc, kuchyň i celý byt. Zbavit se jich naštěstí dokážete snadno, a to i pokud běžné babské rady nezabírají.


This video is unavailable. Měl jsem je všude, v uších, v nose, vyprávěl Francouz Jo-Wilfried Tsonga. U nás to kdysi dělali deratizátoři. Nedalo se nic dělat než takto. Navíc zalezli do té skelné.


I mravenci mají právo na živobytí… obrázek z archivu ireceptar. Autor: Archiv ireceptar. Možná váháte, jestli máte přizvat hubící firmu a hubení škůdců berete do vlastních rukou, kladete jedové pasti na hlodavce, mechanické pasti na myši a lepící návnady na létající hmyz. Jed na mravence ve formě postřiku, který ničí celá mravenčí hnízda, a účinkuje až měsíce po aplikaci. Tento gel je hmyzem velice dobře přijímán a výsledky hubení jsou výborné.


V případě výskytu mravenců faraonů je ale vzhledem k tomu, že se jedná o hmyz, který je znám svou migrací, potřebné provést dezinsekční zásah v celém objektu (ve všech bytech v domě). U ostatních druhů mravenců postačí aplikace požerového gelu jen v místech, kde se mravenci vyskytli. Jestliže na vaší zahradě žijí mravenci a mšice, které ničí úrodu, máme pro vás tipy, jak se jich účinně zbavit. Mšice dokáží způsobit velké škody. Jde to šetrně, bez užívání chemických látek.


Jsou to místa, ve kterých se procházejí ve větším hloučku a kterých se drží. Pokud jich není moc a najdete je, je možno je přehradit lepidlem, zubní pastou nebo něčím, přes co se nedostanou. Nejlépe po celé ploše místa, kudy k Vám chodí (okno, dveře). Můžete taky zkusit mravence otrávit (někdo už o tom psal, ale i tak dám tip).


Jedná se o biocidní produkt ve formě mikrogranulí určený k okamžitému hubení mravenců a celých mravenišť s dlouhodobým působením min. Profesionální likvidace mravenců Jedinou zaručenou cestou, jak zlikvidovat mravence, je profesionální zásah odborné firmy. Do hnízd kladou vajíčka, z kterých se vyvíjí později larvy a kukly. Z vajíčka se stává dospělec po dvou měsících.


Nová hnízda zakládají vždy oplodněné samičky. Dělnice tohoto rodu se dožívají až roky, královny až let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky