pondělí 29. dubna 2019

Proc je voda v bazenu zelena

Během letní koupací sezóny se může poměrně snadno stát, že voda v bazénu se takzvaně zkazí a zezelená. V podstatě jde o naprosto. Pokud jste po návratu z víkendu nebo z dovolené zjistili, že se vám voda v bazénu zabarvila do zelena , téměř na 1 máte problém s řasami. Vlivem vysokých teplot, bouřkového počasí nebo vlivem vysokého zatížení bazénu může docházet k zhoršení kvality vody v bazénu - voda zezelená.


Našli jsme účinné a jednoduché řešení a to pomocí oxidu chloričitého.

Jakmile je voda zeleně zamlžená a stěny a dno bazénu slizké, musíte nejprve upravit hodnotu Vodu ve skutečně zbědovaném stavu, tedy. Zelená voda v bazénu někdy překvapí i zkušenější provozovatele s víceletou bazénovou praxí. Poradíme co dělat když je zelená voda v bazénu. Problém mohou způsobit řasy v bazénu – klasický příznak kromě zabarvení vody jsou kluzké stěny bazénu.


Tvrdá železitá voda je naopak jasná, žluto zelená až hnědá. V případě silného nárůstu řasy na dně a stěnách bazénu zkontrolujte pH vody a přidejte Chemický set proti řasám. Tento přípravek uvolňuje do vody látky obsahující chlor.

Bublinky stoupají podél stěn bazénu a strhávají a nabalují řasy na sebe a vynášejí je s sebou na hladinu. Zneškodněné řasy z hladiny odstraní skimmer. Za hodin po aplikaci je voda čistá. Objevila se vám zakalená nebo zelená voda v bazénu na zahradě? Pak je třeba rychle zakročit a my vám poradíme jak.


V této fázi je voda obvykle mléčně kalná a je třeba z ní všechny nečistoty mechanicky odstranit. Nejsnadněji se vám to podaří pomocí vločkovacích kartuší , které se vkládají do skimmeru a nechávají pomalu rozpouštět. Postup při potížích se zelenou vodou v bazénu. Jedním z důvodů, proč se voda v bazénu barví do bíla, může být vysoký obsah minerálů, nebo můžete mít také příliš vysoké pH vody v bazénu. Možná jste neodhadli dávkování vločkovače, kterého může být ve vodě příliš mnoho, nebo jste jej naopak aplikovali málo.


V horkých letních dnech, kdy se voda může rychleji zakalit, ale raději používejte samostatné výrobky. Nebo , například kyslíkový OXY komplet nebo Guanici případně se obejděte bez chemie (UV lampa, ionizátor, salinátor). Stačí, že v noci začne pofukovať a na druhý deň je v bazéne lístie, konáre, hmyz či zelená voda.


Nezabúdajte v pravidelných intervaloch kontrolovať tvrdosť vody a hodnotu pH. Na tretie pravidlo nadväzuje dezinfekcia, ktorá zabraňuje množeniu mikroorganizmov. Zřejmě máš v bazénu špatné pH vody.

Doporučuje koupit měřák ph a pak zjistit pravý důvod proč voda zelená jestli to je skutečně tím. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Již v průběhu vločkování voda viditelně zprůhlední. Na konci je vidět na dně jezírka vysrážený kal v barvě zelenošedé. Je potřeba jej vysát, aby se nerozpustil a nekalil vodu, použijte filtr jezírkový vysavač nebo velmi jemnou síťku.


Pokud je voda stále kalná, propláchněte filtraci nebo písek či kartuši vyměňte. Pokud ani to nepomůže, pravděpodobně máte ve vodě vel,mi jemný prach. Pokud se stále vrací kalná voda , vyměňte písek ve filtru. Pokud je vyšší, hrozí vznik řas a kažení vody, protože se v tomto prostředí množí mikroorganismy a více se zde usazuje vodní kámen.


Při nižších hodnotách je voda naopak příliš kyselá, takže může méně kvalitní bazénové fólie vybělit nebo dráždit oči a citlivou kůži. Máme ten samodržící v konstrukci. Zezelenala nám zničeho nic voda v bazénu.


Dáváme tablety, chlor schock a phčko. Filtraci máme zatím kartušovou, na pískovou zatím nevyšly finance. Voda byla furt ok, tedka poo těch deštěch hrůza.


Dala jsem chlor schock te zelený snad povolí. Je možný se tam pak koupat nebo je to škodlivý? Napustena voda pitna z vodovodu , voda tu je extremne mekka (z nadrze sance). Začátkem cervence napusteno , v plovaku celou dobu tablety 3v1. V pískové bazénové filtraci protéká voda křemičitým pískem.


Voda je nasávána výkonným čerpadlem do vícecestného ventilu a poté shora protéká vrstvou křemičitého písku. Písek zachycuje hrubé i drobné nečistoty a ze spodní části filtrace poté odtéká čistá voda zpět do bazénu. Většinou je to způsobeno, když napouštíme bazén vodou z měděného vodovodního řádu. Je dobré položit si otázku, v jaké koncentraci se měď běžně vyskytuje v okolním prostředí, v potravě, vodě atd.


Po rozředění v umělém kýblu, nalijte na hladinu bazénu a uvidíte jak se vám zakalí voda na pár desítek minut. V případě, že voda v bazénu změní svoji barvu a začíná se pomalu čistit, přidejte přípravek Azuro Flokul nebo Azuro Projasňovač. Průzračně čistá voda v něm vám napoví, že je jeho ekosystém v rovnováze.


Ale jen pravidelná péče zajistí, aby tomu tak bylo i nadále.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky