pondělí 22. dubna 2019

Stevie cukr

Sladidla ze stévie nejsou jako cukr, mohou vykazovat určité jemné příchutě. Ale není pochyb o tom, že jsou zdravá a mohou pomoci při dietách. Chcete-li zdravě žít nebo shodit nějaká ta kila navíc, určitě vyškrtněte ze svého jídelníčku bílý cukr a nahraďte jej stévií. Palmový cukr má ale kupodivu spíše docela dost pozitiv, a v určitém směru lze říci, že je „lepší“ než tradiční řepný cukr.


Stejně jako u řepného cukru je dominantní složkou palmového cukru sacharóza, kromě toho ale palmový cukr obsahuje na rozdíl od řepného vyšší podíl minerálních látek, vitamínů, různých stopových a esenciálních látek a podle zahraničních zdrojů i více vlákniny a bílkovin.

Náš tým vám všem chce přinášet zajímavé informace ze světa zdraví, cvičení, výživy, rehabilitace a obecně zdravého životního stylu. Listy jsou bez kalorií a chuťově můžou být až 300x sladší než cukr. Stévie byla poprvé uvedena na trh jako doplněk stravy, jak jinak v USA. Teprve nedávno ale došlo k jejímu schválení v USA jako sladidlo. V současné době tedy není možné na tomto e-shopu realizovat jakékoliv objednávky.


Jde o nekalorické sladidlo, které je téměř 500x sladší než cukr. Používají jej diabetici, přidává se do nízkokalorických jídel, do nápojů bez cukru. Je to teplomilná trvalka rostoucí od stupňů Celsia výše.

Množí se nejlépe řízkováním. Klasický cukr je sice zdro energiej, ale nedodává tělu žádné jiné živiny. Stevie sladká je vzrůstu do 50cm.


Mezi přírodní sladidla patří: třtinová melasa, agáve, javorový sirup, stévie ve formě kapek nebo tabletek, datle, květový kokosový cukr, třtinový cukr, lucuma, karob. Třtinový cukr má karamelovou chuť, proto je oblíbenější do pečení, než cukr bílý a na rozdíl od bílého cukru se nemusí přečišťovat. Kalorická hodnota se ale téměř neliší. Zdravé pečení se stévií.


Stévií ze nahradit cukr v podstatě v jakémkoli receptu, případně ji s cukrem (nejlépe nerafinovaným) nebo medem kombinovat. Cukr snižuje například kopřiva, heřmánek, lékořice a skořice, omega-mastné kyseliny (různé oleje), hořčík. Potraviny na snížení cukru v krvi Vhodné potraviny jsou luštěniny – přestože obsahují sacharidy, mají poměrně nízký glykemický index (ale hůře se tráví). Cukr , cukr , cukr , všude kolem nás je ho víc než dost. Ať už o něm víme, nebo jde o tzv.


Naše tělo ovšem sacharidy potřebuje k získání energie. Například bývá často opakována nepřesná informace, že stévie je tři sta krát sladší než cukr. Nelze tedy paušálně porovnávat stejné vahové množství obou sladidel.


Bez kalorií - vhodné i pro diabetiky.

Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší. Tak jsem to podcenila, je dokonce 480× sladší než cukr , mylně jsem se domnívala, že je to běžné. Kamarád diabetik si ji objednává z Německa a 100g mu vydrží při každodenním používání celý rok. Musí se s ní ale hodně opatrně, jen po špetičkách.


Jak jsme již psali v tomto článku, stévie je často označováno jako zdravější sladidlo pomáhající například při hubnutí, jak ale z. Sladší chuť než cukr mají i umělá, synteticky vyrobená sladidla. Ale na rozdíl od stévie o nich nemůžeme mluvit jako o sladidlech přírodního původu. A je asi pravda, že i pro organismus budou přírodní látky přijatelnější než ty uměle vyrobené. Cukr, cukr, cukr, všude kolem nás je ho víc než dost.


Ale jak se vyhnout nezdravému bílému cukru a přesto si život trochu osladit? Cukr by přitom měl být první položkou, kterou ze svého jídelníčku odstraní každý zdravě žijící člověk, obzvlášť sportovec. Víte ale, jak a čím ho nahradit?


V tomto článku vám přinášíme přírodních a zdravých náhražek, které cukr dokonale zastoupí. Bionebio Přírodní třtinový cukr surový kg. BIONEBIO Sirup z agáve BIO 3ml. Bio kokosový cukr Maya Gold 3g.


Bio melasa třtinová nesířená 450g. Kokosový cukr je mimořád.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky