středa 17. dubna 2019

Grilování zeleniny v troubě

Grilovaná zelenina v troubě grilování recepty, které budete milovat. Postup při zavařování zeleniny Ze zeleniny zavařujeme zcela určitě nejčastěji okurky. Zavařování ovoce i zeleniny je možné také v troubě.


Jedním z nich je grilování. Grilování není třeba provozovat jen venku na ohništi s rozpáleným dřevem. Velmi dobře ho zvládne i vaše domácí troubě.

Stačí kousky zeleniny rozložit na pečicí papír a upéct je při teplotě přibližně 200°C. Stačí i čtvrt hodinky a výsledek vás mile překvapí. Grilováni v mikrovlnné troubě zelenina recepty, které budete milovat. Pokud v podstatě hne je to ideální teplota na prudké a rychlé grilování minutkového masa nebo zeleniny.


Nejedná se ovšem o teplotu, kterou ukazuje teploměr ve víku grilu, to je zase něco jiného. Tady se zelenina opéká bez přiklápění a zavírání. Tento novodobý způsob sterilace je vhodný zejména pro menší množství zavařovaných sklenic.


Opálte šupku papriky nad plynovým horákom, alebo v rúre, ošúpte a nakrájajte, dochuťte olejom, soľou, peprom a bylinkami.

Nakrájajte zvyšnú zeleninu, pridajte olej, soľ, peper, bylinky. Grilujte na rozpálenom grile, alebo grilovacej panvici. Trpezlivým otáčaním dostanete mriežkový vzor. Pokud si ale správný postup pečlivě nastudujete, informujete se o hlavních nevýhodách zavařování v troubě a budete experimentovat, úspěchy se brzy dostaví.


Ovoce se v troubě zavařuje přibližně minut, zelenina pak minut. Sáčky na grilování Lotus­Grill vhodné na různé druhy zeleniny , sýrů a dalších podobných potravin, které po grilování zůstanou šťavnaté a mají i své původní aroma. Mohou se využít i na marinování. Sáčky jsou originálním příslušenstvím LotusGrill, ale mohou se použít i na jiných typech grilů nebo v pečící troubě.


Příprava grilovaných potravin v. No já mám gril v troubě , knoflíkem se otočí na takovou značku která je na grilování - u mě je to na knoflíku poslední v řadě a nastavím si na 250°, počkám asi minut, za tu doba se trouba náležitě vyhřeje. Teflonová podložka je vhodná na grilování nebo na pečení ( v troubě nahradí plech). Výborná pomůcka pro přípravu masa a zeleniny během letního.


Protože se v nich při grilování tvoří mnohem více karcinogenních látek, než je tomu v čerstvém mase nebo například v zelenině. Tohle je dáno konzervanty, kterých jsou uzeniny opravdu plné. Faktem sice je, že děti si steak asi nedají, raději sáhnou po grilované klobáse nebo si vezmou buřt.


Ale když jim připravíte grilovanou placku z mletého masa, která bude zajímavě dochucená, jistě vás neodmítnou. Zeleninu předem nemarinuj, ale griluj ji jen tak na sucho. Pokud si přichystáš marinádu, zeleninu v ní vymácháš a položíš takto na gril, tak si spálíš chuť marinády i zdravé oleje.

Během grilování je ještě potírejte olejem, znovu zlehka osolte a opepřete. A - Grilování bez ventilátoru, dvířko trouby zavřené, režim bez předehřevu. Je vhodné pro menší a tenčí kusy potraviny. B - Grilování s ventilátorem, dvířko trouby zavřené, režim bez předehřevu.


Schovejte si kousek léta na chladnější období roku, zavařte si plody, které nyní natrháte na zahrádce. Máme pro vás pár ra jak na to. Správcem Vašich osobních údajů je obchodní společnost Grilování CZ s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky