úterý 30. dubna 2019

Měření chloru v bazénu

Následně je možné nakapat kapek z lahvičky označené pH do měřící nádobky. Po důkladném promíchání se vzorek zabarví dle aktuální kyselosti vody a tuto barvu lze převést do číselné hodnoty srovnáním s barevnou vzorkovnicí testeru. Bazénové testery pro měření hodnot pH a obsahu chloru ve vodě v bazénu jsou nezbytnými pomocníky v boji proti nekvalitní vodě ke koupání. Tato koncentrace chloru účinně působí na řasy, bakterie a další mikroorganismy a není zdraví škodlivá.


Rychle a spolehlivě jí dosáhnete použitím „chlor šoku“. Při tomto šokovém ošetření vody dochází k rychlému nárůstu koncentrace chloru ve vodě.

Když se koupete v bazénu, určitě nechcete, aby Vám voda působila jakékoliv potíže. Jedním z měřítek, jak posuzovat kvalitu vody, je hodnota pH. Jaká úroveň pH je ideální, jakým způsobem ji měřit a udržovat a co dělat, když nastanou problémy, o tom všem se dozvíte v tomto článku.


Měření pH v bazénech je nedílnou součástí péče o kvalitu vody. Více o problematice měření pH vody naleznete v poradně. Jestliže nemáte pH vody v ideálních hodnotách, využijte naše produkty z řady bazénové chemie. V bazénech je důležité udržovat hodnoty aktivních látek v požadovaných hodnotách.


Pro stanovení hodnot obsahu chlóru, případně aktivního kyslíku a pro měření pH nám slouží různé typy testerů. V případě, že voda v bazénu změní svoji barvu a začíná se pomalu čistit, přidejte přípravek Azuro Flokul nebo Azuro Projasňovač.

Pokud se stav nezmění, aplikujte přípravek Azuro Modrý blesk , který je také na bázi chloru, ale obsahuje jinou účinnou látku. Nebo vodu v bazénu je možné naředit, ale tento způsob odstranění vázaného chloru je časově i ekonomicky dosti náročný, protože naředění musí být ve většině případů poměrně dost velké. Těmito testovacími proužky můžete měřit volný chlór, alkalitu, pH. Stačí jen namočit proužek do vody, vteřin počkat a. Pokud je hodnota pH nižší, snižuje se tím dezinfekční účinek chlóru či aktivního kyslíku a zároveň se zkracuje životnost a funkce zařízení.


Testery bazénové vody pro měření pH a chloru jsou dostupné v podobě testovacích tablet nebo kapičkového testeru. Tabletové testery sice vyjdou levněji, měření je však obtížnější a ne tak přesné. S klesajícím pH se zvyšuje dezinfekční účinnost, ale zároveň se zrychluje i rozklad chlornanu a tím se zvyšuje i spotřeba. Blue Connect je inteligentní analyzátor vody v bazénu. Ovládněte kvalitu vaší vody a informujte se o množství chemikálií pro váš bazén, to vše z vašeho smartphonu.


Testery pro měření chloru , hodnoty pH a koncentrace bromu, můžeme rozdělit do dvou základních skupin, a to na testery kapkové a testery tabletové. Obě tyto skupiny testerů mají svá specifika. Ideální hodnota pH v bazénu se zjišťuje pomocí bazénového testeru pH a pohybuje se v rozmezí 0-4.


Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek. Je fakticky jedno, jakým způsobem budete pH měřit. Jakýsi základ představují klasické lakmusové papírky. Na trhu jich existuje spousta.


Mnohé dokážou měřit ještě kromě pH i další ukazatele, jako je množství chloru a podobně. Měření vody v bazénu je nedílnou činností při provozu bazénu.

Měření je expresní a do několika minut víte, na čem jste. Zejména v letních měsících může při vysokých teplotách docházet k rychlejšímu. V tomto příspěvku si proto vysvětlíme, jak správně hodnotu pH a chloru měřit. P roč a jak často měříme pH vody? Optimální hodnota pH se pohybuje v rozmezí až 4. Proč tomu tak není, si povíme v následujícím článku.


Určitě nedoporučujeme se v takové vodě koupat a především získat přesnou informaci o hodnotě volného chloru ve vodě, kterou získáte použitím testeru pro měření volného chloru. Základem pro čistou vodu v bazénu je pravidelné měření hodnot vody. Stačí nám měřit dvě základní hodnoty – chlor a pH.


Chlor nám vodu udržuje čistou, správné pH zvyšuje účinnost chloru. Přenosný fotometr v praktickém přenosném kufříku dodáván spolu s CalCheck kyvetami na práškové reagence s DPD metodou na volný a celkový chlor. Zelená voda v bazénu někdy překvapí i zkušenější provozovatele s víceletou bazénovou praxí.


Poradíme co dělat když je zelená voda v bazénu. Problém mohou způsobit řasy v bazénu – klasický příznak kromě zabarvení vody jsou kluzké stěny bazénu. Tvrdá železitá voda je naopak jasná, žluto zelená až hnědá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky