čtvrtek 25. dubna 2019

Hnojivo dusík

Určení: Dodává do půdy dusík , vápník a dezinfikuje půdu. Zabraňuje nádorovitosti košťálové zeleniny. Používá se k jarnímu i podzimnímu hnojení, nejpozději dní před výsadbou.


Kapalné hnojivo pro jahody. DAM 390), nedoporučuje se míchat s hnojivy obsahujícími fosfor.

Jahody patří mezi nejoblíbenější a nejžádanější ovoce. Nejvoňavější a nejsladší jsou bezesporu ty, které sami vypěstujete na vlastní zahrádce. Přihnojením kapalným hnojivem zajistíte rostlině zdravý růst, rychlé nasazení květů a vyzrávání velkých sladkých jahod. Hnojiva dodávající do vody dusík.


Levnější produkty jsou postavené na bázi dusičnanů, dražší hnojiva jsou založena na amonné bázi. Bez nich žádná rostlina neporoste dobře. Oxid uhličitý se následně od dusíku odstraní promýváním ve vodě.


Takto získaný dusík obsahuje okolo vzácných a dalších netečných plynů a nazývá se atmosférický dusík.

Veškerý dusík v hnojivu je ve formě amidické, avšak v půdě se poměrně rychle rozkládá na formu amonnou a nitrátovou. Vyrábí se syntézou čpavku a oxidu uhličitého. Jak si udělat kopřivovou jíchu: Tekuté přírodní hnojivo, které nic nestojí 5. Jícha, nebo chcete-li rostlinný výluh či zákvas, obsahuje především pro rostliny cenný dusík, ale i další účinné látky. Obsahuje důležité makroživiny ( dusík , fosfor, draslík) a stopové prvky (zinek, měď, molybden) Nabízíme k prodeji organické hnojivo výborné k hnojení zahrádky, rostlin, květin aj. Jedná se o trus švába Blaptica dubia.


Draslík je zase důležitý pro celkové zdraví rostliny. Posiluje například odolnost rostliny vůči plísním. Určení: pro základní hnojení travních ploch na začátku i během vegetace. A já ti na to řeknu jediné: v nádrži, kterou mám (a není výjimečná), by si to hnojivo ani neškrtlo. Neobsahuje dusík ani fosfor a zvlášť to první.


Je určen pro běžná akvária s většími rybami. Jestliže provozujete akvárium dobře osvětlené, použijte. Granulované hnojivo na brambory je svým složením ideální k základnímu vyhnojení půdy před jarní výsadbou brambor.


OBI-stavebniny, sme tu pre Vás online a vždy vo Vašom okolí! V OBI nájdete všetko pre stavbu, záhradu a pre kutilov. Perlka je pozvolně se uvolňující hnojivo.

Doba uvolňování dusíkatého vápna při vhodných klimatických podmínkách probíhá měsíce. EasyLife Nitro je hnojivo dodávající dusík a draslík. AktiFer Micro je skvělým řešením u ozimých plodin (obilovin a řepky).


Zlepšuje vývoj rostlin, zvyšuje mrazuvzdornost a má pozitivní vliv na hospodaření s vodou. EXPERT PLUS je granulované hnojivo na trávniky obsahujúce základné živiny dusík, fosfor, draslík vo vyváženom pomere. Súčasne obsahuje horčík v sírnej forme. Dusík je jednou z major.


Toto hnojivo je vhodné na hnojenie všetkých typov trávnikov, športových i okrasných. Obsiahnuté železo potláča výskyt machu v trávniku. Kč Trávníkové hnojivo je určené k výživě v. Bezchloridové hnojivo , pro výživu ovoce, zeleniny, pokojových, balkónových a ostatních okrasných rostlin a chmelu, používá se k přihnojování v období vegetace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky