středa 23. září 2015

Jak pěstovat goji

Stärken das Immunsystem. Naturbelassen und sonnengetrocknet. Goji je již několik století neoddělitelnou součástí tradiční čínské medicíny. U nás se drobné plody podobné brusinkám začínají prosazovat jako.


Vydejme se po stopách elixíru věčného mládí a pokusme se odhalit lék na dlouhý a spokojený život. Pavla Růžičková Doslova zázračná rostlina kustovnice čínská, neboli Goji či Goji Berry má původ v drsných podmínkách Himalájí a Číny. Příjemné ochutnat bobule tohoto křemene jsou považovány za téměř univerzální lék na většinu nemocí. Další možností jak si pochutnat na Goji je populární smoothie.


Je to rychlý, výživný a chutný nápoj. Klikněte sem pro vložení komentáře. Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve. Pěstovat ji lze snadno i na zahradě, ale někdy se stává, že kvete avšak neplodí. Pěstuji kustovnici čínskou už čtvrtým rokem v nadmořské výšce 5m na jižní straně.


Koupené nebo objednané rostliny opatrně vyjměte a zasaďte je do připravených jam tak hluboko, jako byly v kontejneru. Jak kustovnici pěstovat ? Druhý způsob – zakoupit rostlinku v květináči a následně zasadit a pěstovat goji. Tato možnost je asi rychlejší způsob, jak sbírat hotové ovoce.


Pro rostlinu třeba vybrat místo s humusovou půdou, kyselostí p. Nyní je těžké najít člověka, který slyšel o zázračných goji. Tento trnitý keř má dlouhé převislé větve, ale při pěstování je obvykle prořezáván, aby nezabíral tolik místa. Jedná se o velice zdravé ovoce, které lidskému organismu prospívá v řadě ohledů. Pokud ale roste v dobrých podmínkách a má dostatek vláhy, odvděčí se velikostí keře a větším množstvím výživných plodů. Kustovnice čínská patří k hitům posledních let.


Její pěstování je jednoduché a vzhledem k samosprašnosti a její odolnosti vůči mrazům představuje velmi oblíbený druh. Starkla GOJI a rostlinka byla napůl chcíplá, měla výhonky z nichž byl umořen. Goji jsem chtěla pěstovat , ale vaší zprávou jsem znejistila, protože, jste pro mne opravdu kvalitní zahradnictví. Mohli byste mi prosím napsat na základě čeho.


Za prvé, je nutné vybrat výsadbu, protože je hodně z nich v jednom ovoci a všechny jsou různé. Sušené plody se pak hodí do všech sladkých zákusků. Je možné je přidat do muffinů, buchet, zákusků, nebo si je přimíchat do ranních cereálií.


Stříhejte v únoru či březnu, než začne vrba rašit a to nejlépe velmi radikálně do tvaru koule, nebo do vámi požadovaného tvaru. Ze začátku je nutné vrbu stříhat opravdu hodně, aby se pěkně zahustila. Hustá, kompaktní korunka vám udělá radost. Rostliny vysazujeme na vzdálenost asi m nejlépe na jaře.


Po vysazení zkrátíme výhonek asi na. Přes den ji zalejvám (l kropicí vody). Nevím zda ji dávám vody málo nebo hodně, proč listy žloutnou a opadávají. Prosím, můžete mě poradit. Moc děkuji předem za odpověď, Pil.


Za plody Goji stojí také množství nejen celosvětových , ale i českých výzkumů, které prokazují, že lycium polysacharidy, obsažené v Goji mají pozoruhodné antioxidační účinky a imunitu podporující vlastnosti. Poradíme vám, jak pěstovat levanduli, aby vás odměnila záplavou velkých květů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky