čtvrtek 24. září 2015

Lilie po odkvětu

Schöne Lilien vom Garten-Profi. Beste Qualität bei Pötschke kaufen! Riesiges Angebot bei Pötschke. Lilie po odkvětu stříháme až u země.


Potřebují nohy v chladnu, hlavu na slunci, obrazně. Základem pro úspěšné pěstování je udržovat cibule v chladu, zatímco květy stojí na slunci. Základem pro pěstování lilií je udržovat cibule v chladu, zatímco květy lilie na slunci. Lily je květina po mnoho let. Na jednom místě však nemůže být dlouhou dobu pěstována, protože rostlina roste stále více a více, její květy se.


Kříženců lilií dnes existuje několik tisíc a jsou děleni do mnoha skupin. Po výsadbě je nutné cibule lilií dostatečně zalít. Během května a června je důležité je více zalévat, a to jen nad kořeny.


Nepolévejte květy ani listy, protože pokud by listy do večera neoschly, hrozil by rostlince vznik plísně. Víceleté výsadby přesazujte po odkvětu z místa na místo. Podle druhu se lilie množí oddělováním odnoží, šupinami nebo cibulkami či pacibulkami.


To vše závisí na klimatických podmínkách a odrůdy rostlin. Napříkla trubkovité, lilie je nutné vykopat a Asie jsou velmi odolné vůči chladu a bezpečně strávit zimu v půdě. Sázíme je do hloubky odpovídající dvoj až trojnásobku velikosti cibulí, menší cibule minimálně do hloubky cm. V těžší půdě přidáme trochu říčního písku, nebo rašeliny. Jakmile rostliny vyraší, potřebují dostatek světla, ale ven je přeneste, až pominou jarní mrazíky.


Po odkvětu se zálivka postupně omezuje. V době vegetačního klidu je potřeba cibulím zajistit suché prostředí. Cibule jsou plně mrazuvzdorné, ale přes zimu nesnáší zamokření.


Jak sadit lilie Důležité je vysadit cibule lilie brzy na podzim. Venkovní raně kvetoucí lilie vysazujeme na počátku vegetačního odpočinku, což je zhruba v půlce září. Na jaře můžeme vysazovat pozdě kv.


Top Produkte von POC jetzt beim Bergsportprofi bestellen! Oilily um günstiger kaufen - Jetzt kostenlos anmelden! Já přesazuji lilie po odkvětu.


Tato doba se mi osvědčila, na novém stanovišti kvetou příštím rokem stejně bujně jako předtím. Jednou jsem ale přesadila lilii i na jaře a také se nic nestalo. Máte rádi lilie , ale nejste majiteli zahrady? Nebudete proto ochuzeni o jejich krásu a eleganci ani v. Zahrada může být krásná, zajímavá a barevná i po odkvětu rostlin. Stačí do ní přidat prvek v podobě okrasných dekoračních.


V případě, že lilie pěstuje za normálních podmínek, které jsou v banku, a to kvetla, měli byste vědět, co dělat - totiž počkat, až vyschne a spadne na květenství. Poté listy začnou blednout a zbarvovat žlutě, v tomto okamžiku se doporučuje zkrátit zalévání a po úplném vyschnutí listů a úplně je zastavit. Při zálivce dbejte na to, aby se co nejméně vody dostalo do kontaktu s listy a květy. Hana Pekařová: Před Vánoci jsem si koupila lilii v květníku.


Japonská vodní lilie Moderní hrnkovou květinu je japonská vodní lilie ( Aglaonema curtisii ), která patří do čeledi rostlin áronovitých.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky