čtvrtek 24. září 2015

Muškátový květ

Vhodný je také do nádivek, pečiva, pudinků nebo tvarohu. Vynikající chuť dodá bešamelu nebo cibulové omáčce. Proto si jej lze pořídit prakticky ve všech obchodech a od různých výrobců. Málokterá kuchařka si dovede představit, že by mohl v její zásobě dochucovacího koření chybět muškátový oříšek či muškátový květ.


Nejedná se tedy vůbec o „ květ “, jak.

Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Muškátový květ je druh koření. Na této stránce jsou výsledky na dotaz muškátový květ v aktuálním křížovkářském slovníku. Slovník se neustále rozrůstá. Jsme průkopníci v oblasti bio a udržitelnosti.


Jak lze využít květ i oříšek, to vše jsme pro vás sepsali v následujícím příspěvku. Jedná se o sušený míšek ze semene muškátovníku pravého (Myristica fragrans). Odpověď pro hledanou legendu muškátový květ nalezneš v tomto křížovkářském slovníku online, který je zcela zdarma.

Je to jádro pecky muškátového plodu. Mimo dužnaté části plodu je krytý ještě jakýmsi kožnatým míškem a tvrdou skořápkou, kterou je třeba rozbít a oříšek z ní vyloupnout. Někdy můžeme v obchodech narazit i na takzvaný muškátový květ. Míšek ( muškátový květ ) se suší pouze až hodiny oproti semenům, která se suší až týdnů. Semena se rozdrtí a vyjmou se z nich jádra (muškátové oříšky).


Suttonův prsten, muškátový květ Genghise Khana, a spousta jiných artefaktů chybí. Právě si zobrazuješ nalezené výsledky hledaného výrazu muškátový květ. Pokud k tomuto spojení nevidíš správný výsledek a znáš ho, pomoz nám obohatit tento slovník a vlož jeho definici díky jednoduchému formuláři. Jedná se tedy o koření, které pochází ze stejného stromu jako muškátový.


Užívá se ke kořenění pudinků, kompotů, tvarohových moučníků neboo k pečeným jablkům, meruňkám a švestkám. Zvláště jemně chutnají květem ochucené bujony, rybí a květáková polévka. Také vánoční pečivo se bez nej neobejde. Není vhodný pro malé děti.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. I muškátový květ se používá jako koření a lék. U nás však běžněji kupujeme oříšek, buď celý, nebo strouhaný.

Užívá se ústně, většinou vypitím teplého nápoje, v němž je zamíchán namletý muškátový ořech nebo muškátový květ (obvyklé množství je asi jedna až dvě polévkové lžíce tj. - 25g). Drcený se dá i šňupat (množství asi čajové lžičky), nebo se. Plodem jsou bobule podobné meruňkám a mají žlutou barvu. Tento exotický strom se pěstuje v teplém podnebném pásmu například: Indii, Indonésii nebo v Portugalsku. Koření muškátový květ Javantri je slupka, která obaluje tvrdou kůrku muškátového oříšku.


Má sytě červenou barvu, která během sušení zesvětlá do odstínů oranžové. Oproti oříšku je chuťově jemnější. Krehký, na slnku sušený, sýto žlto oranžový krajkovitý obal obopínajúci škrupinu semena plo.


Od oběda zbylé knedlíky – ať už houskové nebo i bramborové – jsou s vajíčky skvělé, nic proti tomu. Nicméně se s nimi dá kouzlit i jinak. Je též součástí receptur při výrobě alkoholických likérů. Květ je také světlejší, proto se častěji používá do smetanových omáček a světlých vývarů, kde by byl tmavší ořech nežádoucí.


Malé množství muškátového ořechu nebo květu najdeme ve velkém množství receptů. Dodává pokrmům příjemné kořenité aroma, aniž by je příliš chuťově ovlivnil. Plodom tohoto stromu je bobuľa , v ktorej dozrieva semeno , muškátový orech uzavretý v miešku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky