pátek 25. září 2015

Údržba jezírka

OASE – kouzelný svět vody a jezírek. Tak jako se bez vody neobejdou lidé a zvířata, ani zahradu si nemůžeme představit. Jednou za rok je dobré posekat vegetační část jezírka (čistící zónu).


V našem případě převážně rákos, orobinec a vodní kosatec. Zahradní jezírka, zaměření a výkop, po osázení a údržba Zahradní jezírka na míru a profesionální služby.

Prvotní konzultace a zaměření vodní plochy na vaší zahradě provádíme zdarma. Představa o tom, že je jezírko bezúdržbové, je zcela milná. Každé jezírko potřebuje čas od času péči, aby vypadalo stále hezky a dělalo Vám stále radost. Pojďme se spolu podívat na to, jaké úkony jsou s údržbou jezírka spojeny. Specialista na zahradní jezírka a jejich údržbu.


Nedaří se vám udržet vodu v jezírku průzračně čistou nebo se jen chcete dozvědět, jak správně postupovat při všemožné údržbě? Jezírka v závislosti na velikosti a typu staveb, vlastnostech vody, rostlinách a rybách, budou potřebovat během roku pravidelnou trvalou pozornost.

Způsobů, jak udržet vodu čistou, je tedy celá řada, nejlepší je několik jich kombinovat. Během roku nečistoty, jako je listí, řasy. Podzimní údržba jezírka. Vysavače, podběráky, nůžky, Oxy-P, desinfekce dna, úprava vody, bakterie na kaly a nečistoty, vše co se hodí pro podzimní údržbu.


Aby vám v pořadku přezimovaly ryby a jezírko nezarostl. Při údržbě zahradního jezírka paradoxně platí, že čím je jeho vodní plocha větší, tím méně práce budete mít. Aby získalo dokonalou samočisticí funkci, musí mít rozlohu minimálně 4 lépe alespoň metrů čtverečních.


Za ideální se považuje rozloha od metrů čtverečních. Hloubka by měla být mezi 1až 2centimetry. V každém vodním ekosystému musí být nastavena rovnováha pro správné zachování všech biologických pochodů a funkcí.


Jezírko nebo rybníček je otevřený biotop a. Zapomeňte fráze typu správné jezírko se čistí samo , nebo postavíme Vám samočistící jezírko. Aby jste trvale dosáhli průzračné vody a nezabahněného dna či příbřežních zon zahradního jezírka, musíte jezírko během sezony udržovat. Pokud chcete, aby Vaše zahradní jezírko plnilo funkce, pro které jste ho budovali, aby vypadalo stále hezky a dělalo Vám jenom.


Toužíte po zahradním jezírku, po relaxaci ve společnosti kaprů Koi či po koupacím jezírku?

Nebo máte jezírko a potřebujete údržbu či rekonstrukci? Jezírka je nutné pravidelně čistit Celoročně odstraňujeme hráběmi či podběrákem z vody a ze dna odumřelé rostliny, řasy a listí. Je-li jezírko poblíž stromů, je ideální natáhnout nad hladinou síť.


Vodní hladina dokáže dodat určitý půvab každé zahradě. Aby jezírko vypadalo stále pěkně, musíme věnovat čas jeho pravidelné údržbě. Systém jezírka pro chov KOI vyžaduje nekompromisní řešení s důrazem na kvalitu prostředí, protože kvalita vody a její parametry jsou pro úspěšný chov zásadní.


Vybudování jezírka je ta snadnější část a skutečná práce teprve začíná. Voda v jezírku snadno podléhá zkažení a je nutné provádět pravidelnou údržbu, která si zabere určitý čas a rozhodně byste ji neměli zanedbávat. Rozhodnete-li se chovat ve svém zahradním jezírku ryby, nezapomeňte, že i ty potřebují určitou péči. Každému se při vyslovení slova jezírko vybaví něco jiného. Ať již vlastníte okrasné.


Při spuštění techniky je nezbytné pravidelné čištění skimmerů a předfiltrů čerpadel. Obzvláště v obdobích spadu listí a květů je vhodné věnovat této činnosti zvýšenou pozornost. ZAHRADNÍ JEZÍRKA BEZ KOMPROMISŮ.


Ano, naším cílem je, postavit vám zahradní jezírko v nejvyšší kvalitě. Odborně, profesionálně, rychle, za použití kvalitních komponentů a prověřených moderních technologií.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky