pondělí 21. září 2015

Pěstování draceny

Jestli chcete, aby se draceně u vás dařilo, umístěte ji tam, kde na ni nebude svítit přímé sluníčko (mírné slunce snese akorát v zimě). Navíc chrání zdraví a může vnímat naše emoce. Tak na nic nečekejte a začněte pěstovat tuto rostlinu ještě dnes.


A nakonec nezapomeňte odstraňovat žloutnoucí a sesychající staré spodní listy. Má silnější holý stonek, na jehož vrchu rostou úzké listy do.

Do našich interiérů ji dáváme na světlé stanoviště bez přímého slunečního světla. Pravidelně zalévejte, nejlépe měkkou odstátou vodou. Rady a návody k pěstování draceny.


Z několika původních základních druhů vzniklo velké množství barevných variant a všechny nám budou doma bez problémů růst, pokud ovšem dodržíme zásady správného pěstování. Dracena a její pěstování. Nejdůležitější je vědět, že nesnášejí přímé.


Pochází ze subtropických oblastí Afriky a Asie.

Požadavky draceny na světlo, hnojení, vlhkost. Je zajímavá tím, že některé odrůdy draceny rostou jako stromy a jiné jako keříky. U nás sa dracena pěstuje jako pokojová květina a vyrůstá do výšky 1cm.


Jak správně pěstovat draceny. Nejčastější příčinou je suchý vzduch. Sicher durch den Winter. Některé odrůdy draceny rostou jako strom, jiné zase jako keř.


U nás je dracena pěstována jako pokojová rostlina, která může dorůst až do. Samotné pěstování není vůbec náročné a můžete pěstovat hned několik druhů draceny, které se od sebe liší vzhledem, barvou listů i velikostí. Představují jedinečný způsob. Ale pozor, pokud v bytě či domě nemáte výše zmíněné podmínky, může být její úspěšné pěstování velmi komplikované.


Pokud ale dodržíte naše rady a tipy. K pěstování dračince potřebujeme především větší prostor, kde ho můžeme umístit na světlé stanoviště. Letnění během teplých měsíců mu prospívá, ale musíme ho chránit před ostrými paprsky. Při pobytu venku musíme také dát pozor, aby ho nepovalil či nepolámal vítr, a umístit rostlinu spíše na chráněném místě, kde ji přivážeme k opoře.


Tuto pokojovou květinu stačí přesazovat jednou za dva roky, vždy na jaře.

Ideální je používat nízký, ale dostatečně široký květináč. Při pěstování draceny se můžete setkat s několika problémy nebo nestandardními situacemi. Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat!


Se zálivkou bychom měli být opatrní, substrát by měl být sice stále vlhký, ale v misce pod květináčem by se neměla držet voda, jinak rostlině začnou uhnívat kořeny. V našich podmínkách se dracena pěstuje jako pokojová květina a dorůstá do výšky až 1cm. Ve skutečnosti pochází z čeledi agáve a do našich bytů dorazila z Afriky. Pěstování v domácích podmínkách je nenáročné.


Dobrý den, potřeboval bych poradit s pěstovaním rostliny: dracaena massangeana. Vyzkoušejte s námi jejich pěstování ! Mladé rostliny přesazujeme každý rok, rostliny starší zhruba.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky