úterý 15. prosince 2015

Hnojení trávníku

This feature is not available right now. Neřešte plíseň sněžnou , pokud trávník nemá dost živin. Za jediný rok tak zmizí přibližně kilogramy dusíku, kilogram fosforu a kilogram a půl draslíku v závislosti na typu trávníku.


Dopřejte trávníku správnou výživu po celou dobu vegetace. Na jaře použijte Jarní trávníkové hnojivo. První hnojení se doporučuje na jaře v dubnu, za ním by měla následovat aplikace hnojiva v červnu, potom v září a naposledy na konci října. První hnojení by mělo obsáhnout asi čtvrtinu celkové roční dávky, totéž množství v červnu, během září je třeba dodat asi celkového množství a nejméně na konci října. Budete potřebovat draslík, kterým posílíte jeho kořeny.


Na podzim trávník pohnojte, aby se příští rok krásně zazelenal. Popel sypu na zahrádku, ani ne tak kvůli hnojení , ale kvůli ochraně před mrazem. Nezaplňuji zbytečně popelnici, dostatečná vrstva popelu dobře ochrání květiny, dost se vstřebá a zbytek snadno po zimě odstraním. Vertikutace může trávníku hodně pomoct, ale také hodně ublížit, pokud ji provedete v nevhodnou dobu, v nesprávné teplotě na podmáčeném trávníku nebo příliš intenzivně. Sestavili jsme žebříček nejzásadnějších bodů, které byste měli mít při vertikutaci na mysli.


Příklad komplexní údržby trávníku během vegetační sezóny. Březen - Vyhrabání odumřelé nadzemní hmoty při oschlém povrchu trávníku a teplotě. Způsoby hnojení trávníku Asi nejjednodušším způsobem hnojení je použití tekutého hnojiva a zapracovat jej do závlahového systému. Tak zajistíte rovnoměrné rozmístění do všech koutů vaší zahrady a navíc se o nic nemusíte starat. Při výživě trávníku na jaře, myslíme tím první jarní hnojení, je třeba rozlišovat: Chceme probudit trávník k životu.


Pro každou tuto činnost se hodí jiné složení trávníkového hnojiva. Trávník z větší části obnovujeme a doséváme. Ale jak se dočtete níže, výrobci to moc neusnadňují.


Abychom doplnili živiny a dali impuls k novému zdravému růstu trav, je velmi důležité hnojit. Nevýhody: nutnost přesného hnojení (rovnoměrnost a dávkování), při nedodržení maximální doporučené dávky hrozí poškození trávníku , nutnost vydatné zálivky po aplikaci, každoměsíční aplikace, nadměrné srážky snižují dobu působení - živiny se vyplaví do spodních vrstev. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Přečkali jsme léto za stálého sečení, hnojení a závlahy. A na podzim si vše musíme zopakovat, abychom připravili trávník na zimu a na jaře jsme ho mohli opět nastartovat. Přinášíme Vám komplexního průvodce pro podzimní údržbu trávníku.


Dnes je na trhu k dostání řada speciálně připravených směsí určených výhradně trávníku. Jejich zakoupením si práci usnadníme. Poměr základních živin (dusík:fosfor:draslík) N:P:K by měl být 6:2:3. Pro hnojení velkých ploch to však může být nákladná varianta. Hnojení trávníku provádíme kombinovanými hnojivy.


Je-li půda příliš kyselá, přidáme vápno. Podzimní hnojení trávník posílí a zajistí jeho dobré přezimování. Zatímco v období vegetace používáme hnojiva s vysokým obsahem dusíku, který podporuje růst rostlin, před zimou je nutné růst utlumovat až téměř zastavit a podpořit vyzrávání rostlinných pletiv. Doporučený interval hnojení je dle typu: 2x-4x za sezonu.


Jsou speciálně vyvíjená pro travnaté plochy. Představují minimální nebezpečí spálení trávníku a zajišťují vyrovnaný růst. Přičemž automatické závlahové systémy a dlouhodobá hnojiva jsou tou nejlepší kombinací co můžete dopřát sobě a svému trávníku. Veškeré zahradnické práce, závlahy, práce s motorovou pilou, rizikové kácení stromu, sekání trávy, řez živých plotů, ovocných stromů, růží.


Koupit lze celou řadu různých směsí pro hnojení trávníku v závislosti na jeho účelu. Například přirozené luční plochy vyžadují mnohem méně hnojiva než obyčejné trávníky kolem domů. Naopak nejvíce hnojiva vyžadují trávníky sportovišť. Speciálním směsím se však mnohdy raději vyhneme při hnojení velkých ploch, jelikož by to bylo až příliš nákladné. Nejčastější příčinou růstu mechu a plevelů bývá nedostatek živin v půdě.


Zvolte pro svůj trávník kvalitní trávníkové hnojivo a svůj plán hnojení trávníku pouze doplňte o hnojiva a přípravky proti mechu. Oprava lokálních poškození trávníku pomocí speciální směsi 3v1. Jedním krokem opravíte lysiny v. Aby byl zachován vzhle růst a zdravotní stav porostu, jeho dobré složení a hustota drnu je nezbytnou součástí údržby hnojení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky