středa 21. září 2016

Zahrádka na balkoně

Ein Plus der Zahnzusatzversicherung sind wegfallende Wartezeiten. Wir bieten Ihnen alle Tarife der großen Versicherer im direkten Vergleich. Verlieren Sie keine Zeit! Ihr Individuelles Konzept! Damit Sie das Optimum herausholen!


See actions taken by the people who manage and post content.

Zdobíte truhlíky na balkoně a za okny i na zimu? Je totiž hrozná škoda neužít si je. Už od mého studijního pobytu v Alsasku jsem si zamilovala jejich. Balkónová zahrádka orientovaná na jih tedy skýtá velký potenciál pro pěstování rajčat, paprik, okurek, středomořských bylin a třeba i fíků či minikiwi a dalších slunce milujících rostlin. Na balkony se však nejvíce hodí malé oblázky, protože kromě toho, že moc pěkně v květináči vypadají, nezapáchají a navíc je vítr hned tak snadno neodnese.


S mulčováním začněte tak, že důkladně zalijete substrát v nádobě a až potom zasypte jeho povrch kamínky nebo jiným mulčem. Mam anglickou ruzi, ale na balkone trpi, takze pujde ted na jare k mamince na zahradu. Dale mam oleandr, levanduli, fikovnik, zvonecky a ostronozku.

Ostronozka ovsem taky muj balkon nedava, takze se bude stehovat. Musim si promyslet, co jineho teplomilneho na tom balkone zasadim Prikladam par obrazku. Záhrada na balkóne alebo aj mestská záhrada či takzvaný urban garden je spôsob, ako si aj majitelia bytov, bez vlastnej záhrady, môžu dopriať chutnú.


Jak na zelenou soukromou oázu na balkoně 22. Začíná být krásně, tak proč během sezony nerozšířit svoje bydlení i na balkon. Medzi jedlé a veľmi obľúbené rastliny na terasy a balkóny rozhodne patria všetky druhy byliniek, či už kuchynských, alebo liečivých.


Vodu je možné v pěstebních nádobách též „dávkovat“ různými domácími závlahovými systémy, např. PETek nebo malých květináčů – návodů je na internetu bezpočet. Zahrádka na balkoně Dnes nejprve úžasná hortenzie.


Konečně dostala nový květináč a nemusí se už mačkat v malinkatém plasťáčku, ve kterém jsem ji cca před týdnem koupila v Lidlu. Jestliže nemáte balkon, terasu ani zahrádku, můžete si vyrobit vertikální zahrádku na vašem okně. Pěstovat tam můžete zeleninu. Na západním balkoně vyzkoušejte drobné ovoce i bylinky Pokud máte balkon na zápa zkuste zasadit drobné ovoce – rybízy, angrešty, lesní jahodník.


Pokud keře, jako je rybíz nebo angrešt, vysadíte brzy na jaře nebo na podzim, kdy ještě nemají listy, ovoce se vám odvděčí pestrými barvami i lahodnou chutí. Mini zahrádka na balkóně - jak na to? Rádi byste měli svou vlastní zahrádku, ale bohužel žádnou nemáte a navíc bydlíte v panelovém domě?


Hobby záhradkári majú na výber z pestrej palety produktov, ktoré sú ľahko ovládateľné a odolné.

Náradie od MTD bude vašim dlhodobým spoločníkom a pomocníkom pri práci na záhrade. Vzduchu mají na balkoně rostliny dost, protože jsou ale v nádobách osázeny poměrně na husto, je dobré čas od času zkontrolovat jejich zdravotní stav, odstranit zaschlé a poškozené části, případně ošetřit proti škůdcům (problémem bývají molice a mšice). Po dvou týdnech odmlky je tu další aktualizace. Na balkoně už pomalu začaly odkvétat krokusy, a v kvetení je vystřídaly narcisy. Zatím teda jeden - sotva.


Optické hrátky s prostorem. Rádi byste otevřeli dveře na balkon a kochali se pohledem na nejrůznější barevné květy, avšak nemáte tolik prostoru, abyste.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky