úterý 10. ledna 2017

Broušení sekery

Zde se můžete kouknout na její broušení právě v přírodních podmínkách. Ať už o své nářadí pečujete sebelépe, jednou to přijde – nebude tak ostré jako kdysi. Nevěště ale hlavu, poradíme vám, jak na broušení nožů,. Pozor na sekery kombinované s plastovou rukojetí, ty samozřejmě nesnesou kovářské broušení a nahřátí ve výhni. Kromě rýče také motyčku a sekeru.


Na takové to nouzové broušení v terénu se hodí Pískovec a Břidlice. Jestli že ostří není moc tupé stačí to přelíznout na břidlici,pískovec je hrubší takže sn. Přečtěte si, nač při broušení dát pozor a jak brousit.


Důležité je zachovat původní úhel ostří sekery , který je dán jejím účelem. Také pečlivost a trpělivost. Broušení sekery a mačety. Tady je třeba dost přitlačit.


Další fází je broušení brouskem, kde postupujeme krouživými pohyby brousku po celém ostří sekery. Lepší (ale trochu náročnější) je brousit proti ostří, brousek pak nenechává na ostří otřepy. Tím jsou ale trochu náchylnější k tvoření drobných zoubků. I ta sebe dokonalejší sekera se časem ztupí a schytá nějaký ten škrábanec či dokonce zub od přehlédnutého hřebíku. Proto je dobré vědět jak.


Obchod s noži světových značek. Věrnostní slevy pro registrované zákazníky až do -. K broušení lze využit rovněž smirkový papír. Ať již budeme svou sekeru brousit pomocí brusky, brusného kamene nebo jinak, aby se dala co nejefektivněji používat, musíme tuto činnost provádět pravidelně.


Nové technologie a kvalitní výroby pásů umožní dosáhnout perfektních výsledků při broušení. Pilník pro sekery Helko. Používá se pro zpracování materiálů z mramoru, žuly, skla nebo pro opracování karoserie.


Popíše části univerzální sekery. Objasní správné a bezpečné nasazování násad a zásady správné údržby a broušení seker. Ručně kovaná sekera Hultafors je tradiční nástroj, který při správném používání vydrží sloužit několika generacím vaší rodiny. Provádí se pokud možno vždy ručně vhodnými plochými pilníky a to krouživým pohybem vždy proti ostří nástroje, používání elektrických brusek nelze doporučit (kvůli nebezpečí vyhřátí a tím změknutí ostří).


Zajišťujeme svoz i rozvoz nástrojů z celé ČR. V okolí Uherského Hradiště a Uherského Brodu provádíme svoz a rozvoz vlastními auty, z vybraných obcí zdarma. Internetový obchod armysector. Začneme brousit hrubší stranou, přičemž respektujeme dosavadní úhly břitu. Každá strana sekyry vyžaduje nejméně 2tahů hrubou a aspoň 1tahů jemnou stranou brousku.


Usekávala se hlava, někdy za menší prohřešky ruka. Sekery Doprava přímo k Vám. Nová bruska T-je nástupcem lety prověřené populární brusky T-a přináší další inovace v dokonalém systému broušení. Při posílání předmětu poštou se k ceně broušení přičte doprava dle sazebníku české pošty.


Případné dotazy odpovím. Nabízíme kvalitní značkové brousky na broušení nožů a ostření dlát a seker. S našimi brusnými kameny nabrousíte každé ostří.


Násada je vyrobena z velmi kvalitního výběrového bukového dřeva, ochráněna hnědým barvením pro zvýšení její životnosti, snížení sesychání a klouzání v ruce. Vybrat si můžete z firem v okolí, třeba BSK Industrial, s.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky